Ana sayfa Dizi Haberleri Üç Kuruş daha yeni başladı hemen ceza yedi!

Üç Kuruş daha yeni başladı hemen ceza yedi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında izleyicilerle pazartesi akşamları buluşan Üç Kuruş dizisinin şimdiye kadar 3 bölümü yayınlandı. Uraz Kaygılaroğlu, Ekin Koç, Nursel Köse, Aslıhan Malboran ve Nesrin Cavadzade’nin başrollerinde yer aldığı dizinin reytingleri iyi gidiyor.

Geniş bir izleyici ilgisini üzerine çeken Üç Kuruş dizisindeki bazı sahnelere ise tepki vardı. Bu tepkiler sonucunda Radyo Televizyon Üst Kurulu da Üç Kuruş dizisini gündemine aldı…

Kadınları aşağılayan sahneler nedeniyle dizi ilk cezasını aldı. Daha önce Çukur isimli Show TV dizisi de birçok kez ceza almıştı. Üç Kuruş da Çukur’un devamı niteliğinde bir yapım ve ceza konusunda aşağı kalmayacağını göstermiş oldu.

Diziye verilen ceza ile ilgili düşüncesini yazan Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu şu ifadeleri kullandı: “‘Üç Kuruş’ dizisine ceza kesildi. Konu başlıklarından biri de ‘kadına şiddet taciz’ kadını güçsüz göstermek. Bizim yerlilerin neredeyse bütünü, erkek egemen. Erkek aldatır, kadın ceremesini çeker bizim dizilerde. Ceza kesmek istedikten sonra gerekçe bol!”

Roman mahallesinde geçen hikayesi ile dikkat çeken Üç Kuruş dizisinde sert sahneler var. Üç Kuruş, aynı Çukur gibi ceza geleceğini bilse de bu tür sert sahnelerden vazgeçmeyecek gibi görünüyor…

Çukur dizisi de zamanında üst üste gelen cezalara rağmen bildiği yoldan ilerlemiş ama bazı revizyonlar da yapılarak cezaların artması yönünde önlemler alınmıştı. Bakalım Üç Kuruş için de yeni bölümlerde cezadan korunmak için önlemler alınacak mı?