Ana sayfa Dizi Haberleri Kulüp dizisi için arka planda yapılanlar parmak ısırtıyor!

Kulüp dizisi için arka planda yapılanlar parmak ısırtıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te yapılmış olan en iyi Türk yapımlarından birisinin Kulüp dizisi olduğu artık herkes tarafından ifade ediliyor. 6 bölüm süren dizinin ilk sezonu herkesi etkiledi. Gökçe Bahadır, Fırat Tanış, Metin Akdülger, Barış Arduç ve Asude Kalebek’in başrollerinde yer aldığı dizi 1950’li yıllarda geçiyor…

Türkiye’de o döneme damga vuran gayrimüslim vatandaşlardan alınan varlık vergisi konusunun ne kadar büyük yaralar açtığına dokunan Kulüp dizisi için çok büyük bir emek harcandı..

4 bin metrekare plato hazırlanan Kulüp dizisi için İstiklal Cadesi’nin 1950 yıllarındaki hali hazırlandı. Dizinin dekorları, kostümleri, aksesuarları için büyük bir çaba sergilendi.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, Kulüp dizisi için “Şimdiye kadar Türkiye imzalı yapılmış en iyi işlerden birisi” nitelendirmesi yaptı.

Sina Koloğlu, dizi için arka planda verilen büyük emeği de gözler önüne serdi.

3 bin 700 kostümün dikildiği dizi için, 10 terzi çalıştı. 24 hafta süren bu çabaların ne kadar anlamlı olduğu da dizinin görüntülerinde fark ediliyor.

Gökçe Bahadır bu süreçte üç haftada iki kez ladino dersi aldı. Salih Bademci ise 20 kez şan dersi olarak şarkı söyleme konusunda eğitimden geçti.

Tüm bu unsurlara bakılınca Kulüp dizisinin ne kadar başarılı bir iş olduğu da ortaya çıkıyor.