Ana sayfa Dizi Fragmanları Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin final sahnesinde tansiyon yükseldi!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin final sahnesinde tansiyon yükseldi!

tarafından ker_def

TRT 1’in lider dizilerinden ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun dün akşam ekranlara gelen bölümünün final sahnesinde Melikşah ile Turanşah’ın karşı karşıya geldiği anlar tansiyonu yükseltti. Kuvel’in fethi için harekete geçtiğinin duyulmasını sağlayan Melikşah, taht şehri olan Isfahan’a karşı taarruza geçen Turanşah’a büyük bir oyun oynadı. Isfahan’a rahatlıkla giren Turanşah, şehrin bomboş olduğunu görünce bu durumu garipsedi. Ancak bu sırada Melikşah ve de askerleriyle karşılaşması ona asıl şoku yaşattı. Saltanatı gasp etmeye çalışan Turanşah hakkında verilecek karar şimdiden büyük merak uyandırdı.

Bölümde Şelemzar’a gitmesiyle karşısında Tekiş ve Turanşah’ı bulan, Tekiş’in kılıç hakkıyla Şelemzar’ı Batıniler’den ele geçirdiğini düşünen Melikşah, yaptığı inceleme sonucunda Şelemzar’ı Tekiş’e bıraktı. Bu durum karşısında öfkeden deliye dönen Tapar, babası ve de Sencer’in sözünü dinlemeyerek Tekiş’e pusu kurdu. Ancak Sencer tam vaktinde yetişerek ağabeyinin çok büyük bir hata yapmasını engelledi.

Sarayda gözler Melikşah’ın, Sencer ve Nizamülmülk için vereceği karara çevrildi. Nefeslerin tutulduğu bu anlarda herkes Melikşah’tan olumsuz bir karar beklerken Melikşah, Sencer’i melik ilan etti ve Nizamülmülk’e de hacelik makamını geri verdi. Bu durum karşısında Terken’in öfkesi daha da artarken, Melikşah’ın Başulu Hatun’la yalnız görüşme isteği Terken’i deliye döndürdü. Yıllar sonra öldüğü sandığı büyük aşkıyla karşı karşıya gelen Melikşah ile Başulu arasında geçen konuşma ekran başındakileri de derinden etkiledi. Başulu’ya olan aşkının onunla birlikte yıllar önce öldüğünü belirten Melikşah, iki oğlunun annesine saraya dilediği zaman gelebileceğini söyledi. Hala kendisine aşık olduğunu düşünen Başulu ise Melikşah’ın sözleri karşısında büyük bir yıkım yaşadı.

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam yayınlanan bölümüyle zirvedeki yerini korudu. Tüm kategorilerde çok iyi oranlar elde eden dizi birincilikleri de elde etti. Dizi, sosyal medya mecrası Twitter’da ise uzun süre TT listesinde kaldı.

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 10 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.30’da TRT 1’de ekranlara gelecek.