Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu tarihi diziler içinde üst seviye bir iş!

Uyanış Büyük Selçuklu tarihi diziler içinde üst seviye bir iş!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – TRT1 bu sezon üst üste başarılı projelere imza atarak dizi hayranlarını ekrana çekmeyi başardı. Üst üste güçlü projelerle birlikte TRT1 artık dizi izlenen bir kanal konumuna geldi… Uyanış Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı ve Teşkilat dizileri yayınlandıkları günlerde aldıkları birinciliklerle kamu yayıncısına haklı bir gurur yaşattı.

TRT1’in bu iddialı dizilerinin yanı sıra farklı formatlarda farklı dizi çalışmaları da var. İzleyiciye geniş bir yelpazede dizi sunan TRT1’in en dikkat çeken projelerinin başında ise Uyanış Büyük Selçuklu geliyor… Son günlerde koronavirüs sıkıntısının yaşandığı dizi, bu sezonun en başarılı projelerinden birisi oldu.

Özel kurulan pilatoda yapılan çekimlerin kalitesi, savaş sahnelerinin gerçeğe yakınlığı, oyuncuların üstün performansı, güçlü bir kadronun istikrarlı ve yoğun emekleri sonrasında bu tarihi dizi gönüllere girmeyi başardı.

TRT1’in Büyük Selçuklu devletini anlatan hikayesinde Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Mehmet Özgür, Sevda Erginci, Hatice Şendil, Gürkan Uygun gibi önemli isimler buluştu. Özellikle Ekin Koç, Ahmet Sencer karakteri ile bir hayli öne çıktı ve geniş kitleler tarafından da takdir ile karşılandı.

Uyanış Büyük Selçuklu tarihi diziler içinde üst seviye bir iş! 7

Dizinin reytinglerde ilk grupta da birincilikler elde etmesi ve bu başarıyı da istikrarlı şekilde sağlaması çok önemli bir ayrıcalık olarak görülüyor. Çekim kalitesi ve hikaye anlatımı noktasında dizinin Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman ile karşılaştırılması da normal bir süreç…

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu’na göre Uyanış Büyük Selçuklu dizisi; Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman’dan daha üst seviye bir iş…

Güleroğlu, yazısında şu detaylara dikkatleri çekiyor: ” Bir dizinin her üç grupta da lider olması imkânsız değil ama zor iştir. Böyle bir başarı ciddi anlamda kaliteyi ve özenli çalışmayı gerektirir. İşte TRT 1’in devreye soktuğu tarih dizisi ‘Uyanış Büyük Selçuklu’ bu zoru rahatlıkla başaranlardan!

Açıkçası oyunculuk performansı ve tarihi olayları yansıtma yönüyle ele alındığında bana göre ‘Diriliş Ertuğrul’dan da ‘Kuruluş Osman’dan da daha üst seviyede bir iş konumunda ‘Uyanış Büyük Selçuklu’. Geçen dönemden izleyiciyi tutarak gelen ‘Çukur’a, ‘Yasak Elma’ya ve yeni dizi ‘Maraşlı’ya rağmen Pazartesi’nin en çok ilgi gören yapımı.

Gerçi kimi konularda (misal Hasan Sabbah) mantığı aşan tablolar sergilendiği, senaryonun bir parça gereksiz uzatmalara gittiği veya çatışma sahnelerinde yetersizlik hissi uyandırdığı da oldu ara ara ama… Devamında sergilenen tablolarla tüm bu olumsuzlukların üstesinden çabucak gelindi ve izleyicinin diziden kopması engellendi.

Anlayacağınız bu sezon ekrandaki tarihin tadı; gerçeklerle kurguyu tam kıvamında harmanlayıp başarılı oyunculuk ve çekimlerle gücünü perçinleyen ‘Uyanış Büyük Selçuklu’!”