Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yakışıklı oyuncu Kerem Bürsin’den kadın hakları ile ilgili çarpıcı açıklamalar!

Yakışıklı oyuncu Kerem Bürsin’den kadın hakları ile ilgili çarpıcı açıklamalar!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden Milli jimnastikçi ve aynı zamanda jimnastik dünya şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı hayranı olduğu Kerem Bürsin ile ‘Kadının Eseri’ isimli programda buluştu.

Sunuculuğunu Elçin Ateş Ersoy’un üstlendiği programda, Ayşe Begüm Onbaşı başarı hikayesini anlattı. Ünlü oyuncu Kerem Bürsin’ de kadın haklarına yönelik söylemleriyle de dikkat çekti. Genç sporcuyu tebrik eden Bürsin, programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yakışıklı oyuncu Kerem Bürsin’den kadın hakları ile ilgili çarpıcı açıklamalar! 9

‘Ayşe’nin yaptığı şey olağan üstü bir başarı’ diyen Kerem Bürsin, ‘Böyle bir şeye tanık olmak, 19 yaşında olup da bizim ülkemizden böyle bir başarı elde etmesi büyük gurur. Ayşe ile tanıştığım için çok heyecanlıydım. Bir sürü insana ilham oldu, olağan üstü başarı’ açıklamasını yaptı.

Yakışıklı oyuncu Kerem Bürsin’den kadın hakları ile ilgili çarpıcı açıklamalar! 10

Bürsin, bu bağlamda kadın hakları konusuna da değindi; Ülke olarak kadın haklarıyla ilgili büyük bir sıkıntı ve sorun yaşadığımızı ifade eden ünlü oyuncu, “Ama bu maalesef ki sadece ülkemize ait bir sıkıntı değil. Dünya çapında bir sıkıntı. O da ataerkil bir sistemin içerisindeyiz. Şöyle şeyler duyunca, mesela ‘kadınlarımıza sahip çıkalım’. Yani kadınların öyle bir sahip çıkılma gibi bir ihtiyacı yok. Daha ziyade ‘kadınlarımıza engel olmayalım.’ Olması lazım o cümlenin. Çünkü maalesef sistem öyle bir sistem ki, sizin işinizi, hayatınızı çok daha zorlaştıran bir sistem. Buna sessiz kalmak bu sistemi onaylamak demek. “ dedi.

Yakışıklı oyuncu Kerem Bürsin’den kadın hakları ile ilgili çarpıcı açıklamalar! 11

Kerem Bürsin, “Bir sürü cinayet oluyor ama cinayetten öte de psikolojik travma yaşayan, şiddete uğrayan neredeyse yılda 16 milyon kadın var bu ülkede. Bunu önlemeliyiz. Bu ataerkil sistem içerinde erkeklerin de artık sesini çıkartması lazım. Sesimizi çıkartıp bu eşitliliği sağlamalıyız” şeklinde konuştu.