Ana sayfa Dizi Analiz Yargı dizisinde en büyük sürpriz Neva’dan geldi!

Yargı dizisinde en büyük sürpriz Neva’dan geldi!

tarafından ker_def

Yargı dizisinin 16. bölümü 16 Ocak Pazar akşamı yayınlandı ve önemli gelişmeler birbiri ardına yaşandı. Yargı, şaşırtan gelişmeleriyle yine izleyicinin büyük beğenisini kazandı. Bölümde Ceylin’in, Engin’in öldürüldüğü geceye dair hatırladıklarıyla heyecan doruğa ulaştı. Ceylin’in Engin’in katilinin bir kadın olduğunu hatırlamasıyla hikayedeki tüm kadınlar şüpheli konumuna düştü. Ceylin için savcılık mesleğini bırakan ve onu savunmak için avukatlık ruhsatı almaya çalışan Ilgaz, büyük çabalarının ardından Ceylin’i cezaevinden çıkartacak delilleri ortaya döktü.

Neva’nın Ceylin’i cezaevinden çıkartacak delilleri yeterli görmesi ve bu süreçteki katkısı ise herkese büyük bir şok yaşattı.  Başak Gümülcinelioğlu’nun canlandırdığı Neva karakteri, yaşadığı duygusal kırılmaya rağmen, Ceylin konusunda verdiği karar ile herkesi fazlasıyla şaşırttı. Dizinin hayranları karakterden bunu beklemiyordu. Ceylin’i hapisten çıkartan kararı vermek Neva için zordu ama bunu yaptı. Peki Neden? Bazı izleyicilere göre Engin’in katili Neva olabilir… Tabii ki bunlar bir varsayım.

Yargı dizisinde en büyük sürpriz Neva'dan geldi! 7

Evlatlarını kaybeden Gül ve Laçin’in her şeye rağmen birbirlerine sarılarak ağladıkları anlar izleyenler için duygusal dakikalara sebep olurken Yekta’nın cinayet günüyle ilgili Laçin’in yalanını yakalaması ortalığı karıştırdı.

Birbirlerine kavuşan Ilgaz ve Ceylin’in, Ceylin’in hafızasını yerine getirmek için hastaneden cinayet mahalline yaptıkları yolculuk işe yaradı ve Ceylin, Engin’i öldüren kişinin bir kadın olduğunu günler sonra anımsadı.

Bu durum, hikayedeki kadınları tek tek cinayet şüphelisi haline getirerek nefeslerin bir kez daha tutulmasına sebep oldu. Temposundan ve heyecanından ödün vermeyen dizideki dengeleri değiştirecek bu ipucu, yeni bölüme dair merakı giderek yükseltti.