Ana sayfa Sosyal Medya Yargı’da işler iyice karıştı! Senaryoda büyük bir hataya mı imza atılıyor?

Yargı’da işler iyice karıştı! Senaryoda büyük bir hataya mı imza atılıyor?

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D’nin pazar akşamları ekrana gelen ve her bölümüyle yeni bir tartışmaya neden olan Yargı dizisinde, Savcı Ilgaz’ın istifa edip Ceylin’in avukatlığını üstlenmesiyle işler iyice karışıyor. İzleyiciler de bu noktada senaryoda büyük bir hata olabileceğine dikkat çekiyor.

Yargı dizisinin son bölümünde Engin cinayetinde bütün şüphelerin işaret ettiği Ceylin tutuklu yargılanmak üzere hapse girmişti. Bunun üzerine Savcı Ilgaz da istifa mektubunu vererek sevdiği kadının avukatlığını üstlenmeye karar vermişti. Davanın savcısı Pars, hakimi de Neva olmuştu.

Yani bu durumda aynı davada hakim ve savcı kardeş, hakim sanık avukatının eski nişanlısı, sanık da avukatının karısı oldu. Yani Yargı’da işler bir hayli karıştı. Bu durum izleyicilerin dikkatini çekti ve izleyici bunun hukuka uygun olup olmadığını sordu.

İzleyiciler tepkilerini sosyal medyada paylaştı. Bir izleyici tepkisini şöyle dile getirdi: “Aynı davaya bakan hakim ve savcı kardeş, avukat da eski nişanlı. Yargılanan da eski nişanlının karısı. Türkçesini bilmiyorum da, ingilizce tabiri “conflict of interest” hem de 1. dereceden. Gerçekten T.C kanunları buna izin veriyor mu?”

Yargı’da işler iyice karıştı! Senaryoda büyük bir hataya mı imza atılıyor? 9

Bir başka izleyici de bunun mümkün olmadığını dile getirdi ve şöyle yazdı: “Hakimler ve Savcılar kanunu 46.maddeye göre Neva’nın hakimlik yaptığı davada Pars Savcı olamaz.”Yargı’da işler iyice karıştı! Senaryoda büyük bir hataya mı imza atılıyor? 10

 

Bir başka izleyici ise Ilgaz’ın savcılıktan istifa ettikten sonra iki yıl avukatlık yapamayacağına dikkat çekti.

Yargı’da işler iyice karıştı! Senaryoda büyük bir hataya mı imza atılıyor? 11

Bu arada Yargı’nın 16. bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölümde Kaan Urgancıoğlu’nun canlandırdığı Savcı Ilgaz, eşi Ceylin’i savunmak üzere istifa dilekçesini vererek avukatlık ruhsatını almak üzere harekete geçiyor. Ceylin’i kurtarmak için Ilgaz’ın yaptıkları bununla da bitmiyor. Cinayet büro komiseri Eren Duman’dan aldığı bilgiler doğrultusunda duruşmanın hakimesi, eski nişanlısı Neva Seçkin’e ve olayın savcısı Pars Seçkin’e bulduğu delilleri aktararak Ceylin’in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını istiyor.