Ana sayfa Dizi Arşivi Sağır Oda Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Sağır Oda Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Sağır Oda, Tim’s Productions&Project’in yapımcılığında, yönetmenliğini Serdar Akar ve Onur Tan’ın yaptığı, senaryosunu Ahmet Saatçioğlu, Memed Onur Özkök, Hakan Karahan, Ayhan Bozkurt ve Sinan Hıncal’ın birlikte kaleme aldığı aksiyon ve dram türündeki Türk televizyon dizisidir.

Dizinin konsept danışmanlığını Sonar Yalçın yaptı. Büyük ilgi gören yapım, beklentilerin aksine kısa süreli oldu. 34 bölüm yayında kalan dizi, birçok kişinin aklında iz bırakan bir yapımdır. Orhan Kılıç, Çağla Kubat, Engin Cezzar, Mahir Günşiray, Arsen Gürzap dizinin başrolünde yer alan ünlü isimler oldu. Dizinin yurt dışında da birçok ülkeye satışı gerçekleştirilmiştir.

Sağır Oda Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Kanal D
Yapımcı: Tim’s Productions&Project
Türü: Aksiyon, Dram
Yayın Tarihi: 18 Eylül 2006- 21 Haziran 2007
Mekan: İstanbul
Süresi: 90 dakika
Müzik: Gökhan Kırdar
Başrol: Orhan Kılıç, Çağla Kubat, Engin Cezzar, Mahir Günşiray, Arsen Gürzap.
Oyuncular: Hakan Karahan, Mehmet Çevik, Ahmet Levendoğlu, Köksal Engür, Biğkem Karavus, Ertan Saban, Zeynep Kumral, Ali Hürol, Mustafa Uzunyılmaz, Salih Sarıkaya, Murat Karasu, Alexander Dawe, Şamil Kafkas, Nil Günal, Ayhan Bozkurt, Sıla Çetindağ, Kutay Köktürk, Umut Karadağ.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/tvdemizah/sagir-oda/247

GENEL İZLENİM:

Tarihi temellere dayanan ve gerçek hayat hikâyesinden yola çıkarak senaryolaştırılan Sağır Oda dizisi yayınlandığı dönemde dikkat çeken bir yapım oldu. Kurtlar Vadisi dizisinden birkaç yıl sonra ona alternatif olarak yayınlanan ve mafya-derin devlet-gizli örgütler tutkunu izleyiciyi de ekran başına kilitlemeye aday olan dizi her bölümünde heyecan dozajını katlamasıyla da dikkat çekti.

Gizemli yapısını karanlık sinematografisiyle destekleyen ve gerek diyalogları gerekse sağlam temellere dayanan hikâyesi ile televizyon ekranına farklı bir soluk getiren Sağır Oda, derin devlet temasını ele alan en özel işlerden birisi oldu. Dizi de Giriyhan Kırımlı karakterine hayat veren ünlü oyuncu Mahir Günşiray’da bu rolü ile en karizmatik kötü adamlar listesine girdi.

Sağır Oda Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

II. Dünya Savaşı’nda Adolf Hitler toplama kamplarında Yahudilerden aldığı altınları eritip külçe haline getirtir, daha sonra savaşı kaybedeceğini anlayan Naziler altınları korumak için güvendikleri insanlara emanet ederler. Bunlardan biri de Türktür.

Dizide altınların Türkiye’de olup olmadığı Kırımlı ailesinin etrafında işleniyor. Kayıp Nazi altınlarının peşine düşerek startını veren, Aras Dağlı‘nın gizli örgütlerle olan mücadelesini merkezine alıyor.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Orhan Kılıç (Aras Dağlı ) Afganistan’ da bir süre tercüman olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ ye gelip özel istihbaratta çalışmaya başlamıştır. Aras Dağlı fedailer adlı bir örgütün peşinden koşarken Nazi altınlarının Türkiye’ de olup olmadığıyla ilgili bilmecenin içine girecektir.

Çağla Kubat (Duruşah Kırımlı) Kırımlı Ailesi’ nin büyük kızıdır. Dizinin baş karakterlerinden olan Duruşah Amerika’ da yüksek lisans yaptıktan sonra Türkiye’ ye dönmüştür.

Engin Cezzar (Afşar Kırımlı) Kırımlı Ailesi’ nin babası Afşar Bey’ in kendisine has zevkleri vardır. Bunlardan biride koleksiyonculuktur. 2. Dünya Savaşı’ nda Yahudiler’ den toplanan ancak çok değerli olduğu için külçe haline getirilmeyen hanedan aynası da koleksiyonundadır. Ancak oğlu Girayhan banka kurmak için aile dostları Yahudi Mois’ ten kredi alırken karşılığında hanedan aynasını vermiştir. Afşar Bey kendisi için çok değerli olan hanedan aynasını ele geçirmek için her yolu denemektedir. Bunun için özel teçhisatlara sahip profesyonel bir ekibi de vardır.
Arsen Gürzap (Sitare Kırımlı) Ailenin annesidir. Kırım’ da doğdu. Hat sanatıyla ilgilenir. Tasavvuf eğitimi almıştır. Abisinin de bir dergahı vardır, dini sohbet ve tasavvuf müziği için eğitim vermektedir.

Mahir Günşiray (Girayhan Kırımlı) Kırımlı kardeşlerin en büyüğüdür. Kırımlı Holding’ te baba Afşar Kırımlı’ dan sonra en yetkili isimdir. Babasıyla sık sık tezat düşen Girayhan’ ın holdingin geleceğiyle ilgili önemli projeleri vardır. Beş yıl önce babasının ayrıldığı Hançer Birliği’nin lideri olmuştur. Hedefi, bir Türk-Germen İmparatorluğu kurmaktır.

Sağır Oda Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

Hakan Karahan (Oğuz Bey)
Mehmet Çevik (Zahit )
Ahmet Levendoğlu (Galip Gündüz Tan)
Köksal Engür (Lala)
Biğkem Karavus (Şehbal Kırımlı)
Ertan Saban (Nogayhan Kırımlı)
Zeynep Kumral (Aylin Kırımlı)
Ali Hürol (Tosun)
Mustafa Uzunyılmaz (Celil)
Salih Sarıkaya (Enver Bönek)
Murat Karasu (Adnan Aymür)
Alexander Dawe (Kevin Miller)
Şamil Kafkas (Orhan Basat)
Nil Günal (Çiğdem)
Ayhan Bozkurt (Cenap Dursun)
Sıla Çetindağ (Tuna Dağlı)
Kutay Köktürk (Boris Tacayev/Celal Dağlı)
Umut Karadağ (Kanlı Kartal Yuri Krikov )

JENERİK:

Sağır Oda dizisinin müzikleri ünlü müzisyen Gökhan Kırdar’a ait. Yayınlandığı dönemde dizinin jenerik müziği de hafızalarda yer etti.

Sağır Oda Jenerik Müziği

TÜM BÖLÜMLER:

Sağır Oda dizisi 19 Eylül 2006 tarihinde Kanal D’de ekranlara gelmeye başladı. Mafya-derin devlet-gizli örgütler üçgenine hayran gözlerle bakanları ekran başına kilitlemeyi başaran dizi 1 sezon boyunca devam etti. 21 Haziran 2007 tarihinde yayınlanan 34. bölümüyle final yaptı.

Sağır Oda dizisinin tüm bölümlerini Kanal D’nin internet sayfasında izleyebilirsiniz. İzlemek için tıklayınız…

Dizinin tüm bölümlerini ayrıca youtube üzerinden de takip edebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Sağır Oda dizisinin etkileyici müzikleri YouTube’da yayınlandı. Aşağıda unutulmaz müzikleri dinleyebilirsiniz.

Ay Aman Ay/ Gökhan Kırdar

Sensizlik

Operasyon Müziği

YURT DIŞINDA ‘SAĞIR ODA’ DİZİSİ

Sağır Oda dizisinin pazarlandığı ülkelerden bazıları şunlar; Almanya, İsviçre, Avusturya, Tayland, Tayvan, Vietnam, Macaristan, Polonya, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Yunanistan, Kosova, Azerbaycan, İran, Ortadoğu ülkeleri, Romanya, Katar, Arnavutluk, Hırvatistan, Bruney, Bosna, Ukrayna, İsrail, Singapur ve Malezya.