Ana sayfa Sosyal Medya Afili Aşk dizisinin başarısı Baht Oyunu ve Aşkın Tarifi’ne yaradı!

Afili Aşk dizisinin başarısı Baht Oyunu ve Aşkın Tarifi’ne yaradı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Romantik komedi dizileri genelde yaz aylarında izleyicilerle buluşuyor… Kış sezonunda dram yapımlarının karşısında durmaları ise çok zor oluyor. Önceki sezon Afili Aşk, yaz aylarında başlayıp kış sezonunda da devam ederek önemli bir başarı kazanmıştı. Geçen sezon başlayan Sen Çal Kapımı da bunu başaran bir başka romantik komedi olmuştu.

Kanal D ekranlarında Afili Aşk’ın sadece Türkiye’deki başarısı değil, yurt dışında da çok iyi satışlar elde edilmesinin etkisi bu yaz ayında hissedildi. Kanal D, yaz ekranı için iki romantik komedi dizisi hazırladı.

Aşkın Tarifi ve Baht Oyunu dizileri aslında Afili Aşk’ın yurt dışında elde ettiği başarıların da bir sonucu olarak izleyicilerle buluştu. Zira, yurt dışı satışları artık kanallar için yeni bir kazanç noktası oldu. İşte bu noktada Kanal D tarafından iki romantik komedi ile bu sezon dizi hayranları keyifli anlar yaşıyor.

Afili Aşk dizisinin başarısı Baht Oyunu ve Aşkın Tarifi'ne yaradı! 7

En son İspanya’ya satılan Afili Aşk dizisinde Çağlar Ertuğrul ile Burcu Özberk ikilisi çok iyi partnerlik yapmış, uyumları tutmuş ve dizi takipçileri de 39 bölüm boyunca bu ikiliyi hayranlıkla izlemişti.

Şimdilerde ise benzer başarı iki yeni diziden bekleniyor. Aşkın Tarifi bir ara iyi reytingler alsa da sonrasında düşüş sergiledi. Baht Oyunu ise ilk başlarda düşük reytingler aldı ama son 2 bölümde artan reytingler ile güçlü bir konum elde etti.

Kanal D ise şimdi bu iki yeni dizisinin yurt dış satışları için çaba harcıyor… Dünya pazarında Afili Aşk ile önemli bir konum elde eden Kanal D, şimdi de iki yeni dizisinden benzer bir başarı bekliyor.

Aşkın Tarifi ve Baht Oyunu dizilerinin ekranda daha uzun süreli olmasının yolu da aslında yurt dışı başarısından geçiyor. Şayet her iki dizi de büyük talep görür ise ekran maceraları daha uzun olabilir.