Ana sayfa Sosyal Medya Akıncı dizisinin baştan aşağıya yenilenmesinin arka planındaki gerçek!

Akıncı dizisinin baştan aşağıya yenilenmesinin arka planındaki gerçek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv’nin Akıncı dizisi 12. bölümü ile Cuma akşamı yayınlandı ve yine düşük reytingler geldi. Dizinin Ağustos ayından bu yana büyük bir emek ile çekildiği biliniyor.Ancak bu büyük çabanın, güçlü prodüksiyonun reytinglerde bir karşılığı olmadı… İşte bu nokta ya dizinin final yapması ya da konsept değiştirerek başka bir yöne evrilmesi gerekiyordu.

Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi ikilisinin başrolünde yer aldığı fanstastik kahramanlık hikayesi olan Akıncı, sıradan bir dizi gibi değildi. Yani birçok özel efekt, animasyon hatta özel çekim sahneler gerekiyordu. Bu haliyle de her hafta bu tür bir dizi çıkartmak akla mantığa uygun değildi.Fakat dizinin ekibi Ağustos ayında başladıkları çalışmalar ile yol aldı. 1 Ocak 2021 Cuma günü ilk bölüm yayınlandı ve geçen Cuma’ya kadar da çekilen 13 bölüm gösterildi.

Dizi, 13. bölümden itibaren ise büyük bir değişime sahne olmaya başladı. Bunun iki önemli nedeni var… Birincisi, fanstastik kahramanlık hikayesi tutmadı ve devam ettirilmesi çok da anlamlı değil. İkincisi ise prodüksiyon maliyetleri ve çekim sürelerinin uzunluğu projenin hayal edildiği şekilde devam etmesinin önündeki en önemli engel…

Atv, diziyi bitirmek yerine konsept ve hikayeyi değiştirerek devam etme kararı verdi. Aslında bu durum Akıncı dizisi için finalden önceki son kurtuluş imkanı olarak da değerlendirilebilir. Diziden bazı isimler ayrılacak. Kahramanlık hikayesinden daha çok kardeşi öldürülen Akıncı’nın intikam hikayesine dönüşecek gibi bir görüntü var, tabii bu net değil…

Dramın ağırlıkta olduğu sahneler göreceğiz, yani fanstastik kahramanımız dramın sosuyla evrilecek… Akıncı dizisindeki bir söz ise Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu’nun dikkatinden kaçmadı.

Cansu Fırıncı’nın canlandırdığı Emin karakterinin ağzından çıkan bu söz şöyle: “Özgürlük insanlar için tehlikelidir. Çünkü onunla ne yapacaklarını bilmezler. Korku karar vermeleri için yardımcı olur.”

Koloğlu’na göre bu büyük bir söz ve dünyanın birçok ülkesinde de kullanılabilecek bir evrensellik taşıyor…

Akıncı dizisi için de yorumda bulunan Sina Koloğlu, şöyle yazdı: “Akıncı için “Çakma” diyorlar ya da “Karikatürize tipler” eleştirisi… Aslında bu haliyle kendine göre bir ‘üslup’ yakalamış bir dizi. Çizgi roman tadı var diyelim.”