Ana sayfa Dizi Haberleri Alev Alev öyle sıradan bir dizi değil; artısı da sözü de farkı da büyük!

Alev Alev öyle sıradan bir dizi değil; artısı da sözü de farkı da büyük!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV’de yakında izleyicilerle buluşmaya hazırlanan Alev Alev dizisinin fragmanları yayınlandıkça, izleyicilerin ilgisi de giderek artıyor. Avlu dizisinden sonra Demet Evgar’ı heyecanla bekleyen hayranları da artık gün saymaya başladı. Henüz Alev Alev’in ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Ancak yakın bir zaman sonra başlayacağı artık kesin…

Dilan Çiçek Deniz, Berker Güven, Hazar Ergüçlü, Berkay Ateş, Cihangir Ceyhan gibi önemli isimler de dizide yer alıyor. Ayrıca Zuhal Olcay’ı da bu yapımda izleyecek olmak büyük bir şans. Peki Alev Alev dizisi hangi yönüyle öne çıkıyor. İşte bu noktada dikkat çeken detay, güçlü kadın karakterlerin varlığı konusunu öne çıkartabiliriz.

Kadın ağırlıklı bir dizi Alev Alev.. Adalet arayışını da gerçek aşkın ağırlığını izleyicilere hissettirmeye hazırlanan Alev Alev dizisiyle ilgili Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, güçlü bir değerlendirme yazısı kaleme aldı.

Dizinin fragmanlarından yansıyan kadın öyküsü olarak ekranda varlık göstermeye çalışacak bir dizi geliyor… Erkek yapımlarının fazla olduğu bu dönemde, farklılık arayanların tercihi olabilir.

Alev Alev öyle sıradan bir dizi değil; artısı da sözü de farkı da büyük! 1

Anibal Güleroğlu, yazısında şu detaylara değiniyor:

“Erkek şiddetine maruz kalıp ölmemek için çocuğuyla birlikte kaçmayı düşünen kadının kızıyla birlikte göğüslediği zorbalığı tanıtımında sergileyip buradan başka kadınların dünyasına geçerek her aşkın bir kadının cenazesini neden kaldırdığı söylemine dalan ‘Alev Alev’, tarihi sarnıcın alevlerinde dehşetin yüzünü yansıtarak çıkıyor ortaya. Bu kısacık anlar bile bize ‘Aşk için ölmemek’ gerektiğini çok iyi anlatıyor zaten.

Velhasıl buradan da anlaşılacağı üzere, ‘Alev Alev’in içerik olayı ‘şiddet eleştirisi’, ‘adalet arayışı’ ve ‘gerçek aşk özlemi’ üstüne kurulu! Yönetmenliğini Ahmet Katıksız’ın üstlendiği dizi bunları harmanlayıp aktarmak için de birbirinden farklı üç güçlü kadının bambaşka hikâyelerle kesişen hayatlarına odaklanmayı seçmiş halde.

Dolayısıyla senaryosunu Burcu Görgün Toptaş’ın yazdığı yapım bu süreçte erkeğin şiddetinden kaçıp kendini bulmanın, çektiklerine karşı yıkılmadan yola devam etme cesaretini işleyecek. Kadın ağırlıklı içerik adalet arayışı ve gerçek aşkı da merkezine alarak sürdürecek akışını.

Tabii tüm bunları yaparken de değdiği hayatları değiştiren alevlerle, bir yangının külünden yeşeren çiçeklerin dünyasına sokacak izleyicisini. Anlayacağınız ‘Alev Alev’in içeriği, güncel sorunlara parmak basma özelliğinin ötesinde, hayli hararetli ve renkli.”