Aras Bulut İynemli, 25 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.
Adı: Aras Bulut İynemli
Doğum Tarihi: 25 Ağustos 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.80 m.
Kilosu: 70 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Annesi: Sevtap İynemli
Babası: Cengiz İynemli
Kardeşleri: Orçun İynemli, Yeşim İynemli
Instagram: https://www.instagram.com/iynemliarasbulut/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.
Ailesi: Aslen İstanbullu, babası elektrik teknikeri, annesi ev hanımı
Bir abisi ve bir ablası var. Ablası ses sanatçısı, abisi de tiyatro oyuncusu. “Abim benden 11 yaş büyük, babamdan ve ondan çok şey öğrendim; ona atar, buna gider yapmam, kavga etmeyi sevmem. Oyunculuk genlerde var, dayım da Devlet Tiyatroları oyuncusu, annemin amcası da oyuncu. Abim ve ablamın durumu bana göre daha doğuştandı sanırım. Benimki biraz sonradan gelişti.”
Çocukluk yılları: En büyük tutkusu Beşiktaş. Doğuştan Beşiktaşlı. “Beşiktaş Lisesi mezunuyum. 11 yaşımda bile Beşiktaş yenilince ağlıyordum. Chelsea maçını da 8-0’ı da unutmam. Çünkü bizim kazandıkça sevgimiz, kaybettikçe sadakatimiz artar. Ben mahallede büyüdüm. Mahalle kültürünü de severim. Ailem kalabalıktı, abim, ablam, kuzenlerim. Genelde sevgi eksikliği çeken adamları canlandırdım ama ben hiç sevgi eksikliği yaşamadım.”
Eğitim hayatı: Beşiktaş Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Uçak Mühendisliği Bölümü’nde okumaya başladı.
Oyuncu olma düşüncesi nasıl doğdu? Dalı ne olursa olsun hep mühendis olmayı istedi. Ancak bunun yanında tiyatroyu, sinemayı, kamerayı ve sahneyi de hiç es geçmedi. Amatör de olsa yaptı. “İçimdeki ses bu mesleğin peşinden gitmem gerektiğini söylüyordu çünkü çok severek yapıyordum. İyi ki de o sesi dinlemişim. Oyunculuk beni mütemadiyen besliyor. Hayatta hep matematik ve fizikle ilgiliydim. Uçak ve mühendislik bana cazip geliyordu. Ama yolum böyleymiş.”
Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Arka Sokaklar’ dizisiyle başladı.
Hangi proje ile parladı? ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’’ dizisinde canlandırdığı ‘Mete’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.
Kişilik özellikleri: Eğlenceli, zeki, azimli, sempatik, dürüst, yalanı sevmez, tuttuğunu koparan.
Kişisel gelişim: İngilizcesini geliştirmeye çalışıyor. 15-16 yaşlarından beri hayali uluslararası bir projede yer almak.
Sosyal: Sosyal olmayı ve eğlenmeyi çok seviyor ancak genç yaşta gelen şöhret sosyalliğinden vazgeçmesine neden oldu. “Biraz kendi içime kapandım.”
Düşünce yapısı: Yaşı ilerledikçe daha çok olgunlaştı ve sakinleşti. ‘Kabul etmeyi’ öğrendi. Artık bir şeyi kendi bildiğin gibi okumak yerine kişileri, insanları ve durumları olduğu gibi kabul ediyor. “Kimse kimseyi yüzde yüz anlamak zorunda değil, ‘Bu öyle biri, ben de böyleyim’ diyerek devam ediyorum yola, bu da bana iyi geliyor. Hata yapmayı ve ondan ders çıkarmayı da değerli buluyorum.”
Sette nasıl birisi? Çekeceği sahneden önce müzik dinliyor. Her karakterin ayrı bir müziğe, hatta müzik türüne ihtiyaç duyduğunu düşünüyor. “Dinlediklerim de beni o karakteri yaratırken beslemiştir her daim.”
Mutluluk kaynağı: Çağan Irmak ile çalışmak en büyük mutluluk kaynaklarından bir tanesi. “Çağan Irmak enerji dolu, inanılmaz profesyonel ve algıları da kendine hayran bıraktıracak kadar açık bir insan. Oyuncusuyla konuşup, sahnenin içeriğini anlattığında ona inanmamak mümkün değil. Omuzlarınızdaki yükü alıyor. Çağan Irmak ile çalışmak mesleki ve insani açıdan çok değerli bir tecrübe.”
İlk sinema filmi: Murat Şeker/ Aşk Tutulması
Aşk tanımı: “Aşk insanın kendini keşfetme süreci. Her ilişkimizde kendi fedakârlığımızla, kendi sınırlarımızla, kendi zaaflarımızla yüzleşiyoruz. Aşkın varlığı bizi sarıp sarmalayıp tedavi ediyor. Bana kendimi keşfettiren, olgunlaştıran, geliştiren bir duygu aşk.”
Hayata bakışı: Hayat mottosu: Asla vazgeçme. “Benimde hayatla mücadelem hepimizin hayatında olduğu kadar. Ama benim için önemli olan; umut. Umut her zaman var, her zaman da olmalı çünkü o bizi ayakta tutan en değerli şey. Annem hep ‘Bir şey hayalinse, git onu al, umut her zaman vardır, engeller her zaman olmalıdır’ derdi. Kısaca ‘never give up’ (asla vazgeçme.)”
İş hayatına bakışı: Sistem ve sektör olarak geliştirilmesi gereken çok şey olduğunu düşünüyor. “Biraz daha sistematikleşip gerçekten hikâye anlatmaya başladığımızda çok daha iyi olacağız. Sürelerimiz çok uzun. Ama günün sonunda duruma iyi tarafından bakmak lazım. Çünkü hem pozitif olmayı seviyorum hem de şikâyet etmenin bir sonu yok diye düşünüyorum.
Ben bu işi yapıp şanslı olanlardanım çünkü şimdiye kadar iyi insanlar ve ekiplerle karşılaştım. Ama birçok arkadaşım var ki iyi ekiplerle çalışamayıp yoruluyor. İyi hikâyelere hizmet edemiyor. Ben üniversitede en çok istediğim bölümü okurken bıraktım ve oyunculuğa geçtim. O noktadan sonra da ‘Her zaman bu işte elimden gelenin en iyisini yapmam lazım’ sözünü hayat mottosu edindim. Yaptığımız iş başarılı olup sevilince sorumluluklar artıyor. Endişelendiren yanları da, pozitif tarafları da var. Ben bunlara takılmamayı tercih ediyorum. Ben de bu yolda elimden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışarak ilerliyorum. Tabii her zaman da daha iyisi olduğunu biliyor ve bunu yapabilmek için uğraşıyorum. Her işin bir sorumluluğu var. Bu işin tanınırlık kısmı da bu sorumluluğun bir parçası. Çok dert etmiyor, yok da saymıyorum.”
Kariyer planı: Sinemanın, ömrünün sonuna dek hayatında olmasını istiyor. İleride yurt dışına da açılmayı planlıyor. “Menajerim de ben de en önemli şeyin hikaye olduğunu düşünüyoruz. Karakterin bir mücadelesinin olması ve bana bir şeyler öğretmesi beni çekiyor. Tiyatroya bayılıyorum ve profesyonel olarak yapmak istiyorum. Tiyatro sahnesi ve kamera önü, disiplin olarak ayrı bence. Ama ikisini birden yürütecek tecrübede değilim. Tiyatroda yer alacaksam sadece ona yoğunlaşmayı ve onu öğrenmeyi isterim.”
Kaygıları: En çok takıldığı şey; İnsanların hakkının yenmesi. “Ben kimsenin hakkını yememeye ve kalbini kırmamaya özen gösteririm. Çünkü insanları seviyor ve saygı duyuyorum.”
Kadında çekicilik kriteri: Bir kadında ilk dikkatini çeken şey samimiyet. “Her şeyimi bütün açıklığı ile paylaşabileceğim birilerinin hayatımda olması kendimi güvende hissettiriyor.”
Hobisi: Dans etmeyi çok seviyor. ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ devam ederken dans kursuna gitti. Gittiği kurslar arasında çikolata kursu da var.
Doğa ile ilişkisi: Morali bozulduğunda, doğada yürüyüş yapıyor. “Son zamanlarda yürüyüş yapıyorum çünkü beynin sağı ve solu arasında denge kurduğunu öğrendim ve bunu bizzat deneyimleyerek de test ettim.”
Hangi filmden etkilendi? İzlemekten hiç bıkmadığı film; ‘Batman Kara Şövalye’.
En çok neye sinir olur: Kendinden izinsiz eşyalarının alınması ve yerlerinin değiştirilmesi hiç hoşuna gitmez. Bir de, sevdiği ve inandığı kişilerin arkasından iş çevirmesine dayanamıyor.
TELEVİZYON DİZİLERİ
2017/2020 – Çukur / Yamaç Koçovalı
2019- Çarpışma/ Yamaç Koçovalı
2016/2017 – İçerde / Umut- Mert
2015- Maral: En Güzel Hikayem /Sarp Altan
2013/2014 – Muhteşem Yüzyıl /Şehzade Bayezid
2010/2013 – Öyle Bir Geçer Zaman ki /Mete Akarsu
2009 – Arka Sokaklar (Şeref)
SİNEMA FİLMLERİ
2013 -Mahmut ile Meryem/Mahmut
2013-Tamam mıyız? /İhsan
2014- Pek Yakında/ Konuk Oyuncu
2017 -Martıların Efendisi / Ateş
2019-7. Koğuştaki Mucize/ Memo
ÖDÜLLERİ
2011-Antalya Televizyon Ödülleri/ En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu /Öyle Bir Geçer Zaman ki
2011- TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri/En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
2014 -Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Ödülleri / Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü /Tamam mıyız?
2017- 12.İTÜ Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri/Epgik Özel İçimizden Biri Ödülü
2017- Yeditepe Üniversitesi 5.Dilek Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu
2017- Okan Üniversitesi Yılın En’leri Ödülleri / En İyi Erkek Dizi Oyuncusu
2018 Yeditepe Üniversitesi 6.Dilek Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu / Çukur
2018- MGD 23.Altın Objektif Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu
2018- 9.Quality of Magazine Dergisi Ödülleri / En Quality Erkek Oyuncu
2018- 45.Pantene Altın Kelebek Ödülleri / En İyi Erkek Oyuncu
2018- GQ Moty by Clear 2018/Yılın Erkek Oyuncusu