Ana sayfa Sosyal Medya Arka Sokaklar dizisinde 6 yıldır bitirilmeyen sorun!

Arka Sokaklar dizisinde 6 yıldır bitirilmeyen sorun!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Arka Sokaklar dizisi hayranları zaman zaman sosyal medyada yoğun paylaşımlar yaparak Selin ile Mesut’un durumlarını eleştiren kampanyalar yapar. Zaman zaman haber sitelerine mesajlar yollayarak bu iki karakterin senaryoda daha çok yer alması için isteklerini duyurmaya çalışır.

Şevket Çoruh ile Oya Okar’ın canlandırdıkları Selin ile Mesut karakterlerinin durumu gelgitlerle doludur… Bir türlü evlenemezler. Birbirlerinden zaman zaman ayrılırlar ama mutlaka yeniden birleşirler. Senaristler onları evlendirmeye niyetli değil. Eğer evlenirler ise ilginin azalacağını düşündükleri için böyle olsa gerek… Ancak dizi hayranları Selin ile Mesut çiftini çok seviyor. Sıklıkla onları görmek istiyorlar. Evlenmeseler bile en azından bir arada olsunlar isteniyor.

Arka Sokaklar dizisinde 6 yıldır bu konu bir türlü kapanmaz. Dizi hayranları her yıl Selin ve Mesut’un evlenmesi için sosyal medyadan kampanya yapar ama bunun senaristler nazarında pek de bir etkisi olmadığını görebiliyoruz.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu ikiliye değinen bir değerlendirme yazdı. İzleyicinin duygusallığından bahseden ve dizi ile gerçekliği iç içe yaşadığını hatırlatan Sina Koloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Selin (Oya Okar) ve Mesut (Şevket Çoruh) için ‘yoğun bir ilgi ve alaka’ oldu sosyal medyada. Israrcı izleyici illa birlikte olmalarını sağlayacak. “Evlilik olmuyorsa bile yakın temas olsun” diyorlar mesela. “Küçük bir ilerleme görsek…” bir başka yorum. “Diri tutacağız (senaryo ile ilgili böyle söylenmişti ikili hakkında) bol kavga anlamında sanırım. Zaten bu çiftin en iyi sahneleri, kavga sahneleri.” Yani izleyici, bu duruma bile razı, yeter ki ayrılmasınlar.”

Sina Koloğlu, dizinin senaristlerine izleyicinin Selin ile Mesut konusundaki isteklerini ilettiğini ve şu yanıtı aldığını da yazdı:

“Seyirciden birliktelik istekleri bize de çok geliyor. Onların bu yöndeki arzularını anlıyoruz. Ancak biz yazarlar olarak, onların arasındaki gerilimi diri tutmayı seviyoruz.”