Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar dizisinde tepki çeken sahneye RTÜK’ten ceza geldi!

Arka Sokaklar dizisinde tepki çeken sahneye RTÜK’ten ceza geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/ Detay – 15. sezonuna devam etmekte olan Kanal D’nin fenomen dizisi Arka Sokaklar, yine başarılı performanslar ortaya koyuyor. Dizinin reytingleri iyi gelmeye devam ederken, özellikle tüm kişiler kategorisinde Kırmızı Oda’nın önüne geçerek elde edilen birincilikler de çok kıymetli…

Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve İlker İnanoğlu’nun başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesinde ise zaman zaman rahatsız edici detaylar olabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda avukatlar dizideki bir sahneden rahatsız olmuş ve tepkiler sosyal medyayı aşarak, RTÜK’e şikayete kadar varmıştı. Bu sahneler nedeniyle de Arka Sokaklar dizisine ceza geldi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yaptığı toplantıda bazı dizilere ceza yağdırdı. Bu diziler arasında Arka Sokaklar da vardı. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bir hadisinin dizide terör örgütü lideri tarafından “anlamından koparılarak tehdit ve intikam bağlamında kullanıldığı” tespit edilerek ceza verildi. Bir avukata uygulanan fiziki şiddet görüntüleri de cezanın bir başka nedeni oldu.

Avukatlar tarafından bu sahne nedeniyle ciddi şekilde eleştiri alan dizinin manevi değerlere aykırılık teşkil eden sahneler olduğu ve şiddet görüntülerine yer verildiği ile ilgili şikayetler de arttı.

İzleme uzmanının hazırladığı raporda; “İslami hassasiyetleri dikkate almayan ilgili sahnenin toplumsal değerleri hiçe saydığını, kullanılan ifadelerin amacını aşarak Türk toplumunun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğunu” ifade edilerek yaptırım uygulaması tavsiye edildi.

Uzman raporunu “yerinde” bulan Üst Kurul, yayın ilkelerinin ihlal edildiğine karar vererek yayıncı kuruluş Kanal D hakkında idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.