Ana sayfa Sosyal Medya Finale giden Baraj dizisine RTÜK’ten yine büyük ceza!

Finale giden Baraj dizisine RTÜK’ten yine büyük ceza!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Baraj dizisinin hikayesinde yaşananlar Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun da gündemine geldi… Biran Damla Yılmaz, Feyyaz Duman, Burak Yörük, Gizem Karaca ve Sumru Yavrucuk’un başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesindeki sıkıntılar ceza olarak Fox TV’ye döndü…

Bahar ve Nehir karakterleri arasındaki hamilelik yalanlarının RTÜK gündemine gelmesi ve çarpık ilişki cezası kesilmesi ile birlikte Baraj dizisi yeniden gündem oldu… Baraj dizisi hakkında düzenlenen raporun detayları da ortaya çıktı.

Şimdiye kadar 35 bölüm yayınlanan dizinin 39. bölüm itibari ile final yapmasına karar verilmişti. Son 5 bölümü kalan Baraj dizisinin hikayesi ile ilgili izleyici şikayetleri de arttı. RTÜK’e kadar iletilen bu şikayetler sonunda ceza olarak geri döndü.

Dizide şikayete konu olan sahneyi inceleyen uzmanlar “evli bir adamın, hamile olmamasına rağmen hamileymiş gibi davranan başka bir kadın tarafından kandırılmasını ve bu konu etrafındaki çarpık ilişki ve diyalogları” olduğunu belirten bir rapor tuttu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, dizideki bu sahneleri yasaya aykırı buldu ve FOX’a idari para cezası verilmesine karar verdi. Baraj dizisi daha önce de hikayesindeki çarpık ilişki nedeniyle ceza almıştı.