Ana sayfa Dizi Haberleri atv’de Ebru Şahin’in başrolündeki Destan dizisinin gücü nereden geliyor?

atv’de Ebru Şahin’in başrolündeki Destan dizisinin gücü nereden geliyor?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranlarında yeni başlayan Destan dizisi daha ilk bölümü ile milyonlarca hayran kazandı. Dizinin profesyonel bir yapım olması, çok etkileyici bir platoda çekilmesi, aksesuarları, dekorları ve kostümlerine kadar her detayın çok ayrıntılı şekilde düşünülmesi hemen dikkat çeken detaylar oldu.

Ebru Şahin, bir kadın savaşçı kahraman olarak Türk dizi sektöründe çok özel bir yapımda başrolde yer alıyor. Hikayesi Sekizinci yüzyılda geçen dizi aynı zamanda Orta Asya’daki Türk kültürünün izlerini sergilemek gibi bir hedefe de odaklanmış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde daha yayınlanmadan dikkat çeken Destan, artık salı akşamlarının heyecanla beklenen yeni dizisi oldu.

Reytingleri de çok iyi gelen dizi, ekran başına geçen izleyicilere farklı bir heyecan sundu. Destan’ın bu başarısı ve daha ilk bölümden hissedilen gücü nereden geliyor? Bozdağ Film’in sahibi Mehmet Bozdağ’ın bir hayalini senaryolaştırıp diziye dönüştürdüğü Destan, tarihi bir gerçeklik içinde kurgusal bir hikaye olarak öne çıkıyor.

atv'de Ebru Şahin'in başrolündeki Destan dizisinin gücü nereden geliyor? 7

Destan’ın gücünün nereden geldiği sorusunu soran Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, bu koduna şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu noktada öncelikli yorumumuz ‘Destan’ın, şimdiye dek hüküm süren rutini kırıp tarih içerikli diğer yapımlardaki ‘kahraman erkek’ mantığıyla paralel içerik yaratmak yerine, ‘kadın’ figürünü ön plana çıkartan bir kahramanlık destanı yazma avantajına yönelik olacak. Zira kurgu dünyasında dövüş ve kurtarıcılık aksiyonuyla başrolde olan işlerin sayısı oldukça az. Dolayısıyla bu detay bizi adeta Amazon alemine sokan ‘Destan’ı ayrı bir yere koymamıza sebep oluyor.

Kuşkusuz bu yenilikçilikte, kadına günümüzden çok daha fazla değer veren Orta Asya Türklerinde savaşçı ve yönetici kadınların yadsınamaz bir konuma sahip olduğu gerçeğinden yola çıkılmasının payı büyük.

Hal böyleyken çağlar öncesinde yaşayan Türklerin tarihinden esinlenilerek karakterlerini yaratan ve ‘Akkız Destanı’nı içerik malzemesi yapan ‘Destan’ın kurduğu dünyanın çekiciliği de bir başka oluyor.”