Ana sayfa Dizi Haberleri atv’nin çok önem verdiği Bozkır Arslanı Celaleddin vedasıyla üzdü!

atv’nin çok önem verdiği Bozkır Arslanı Celaleddin vedasıyla üzdü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranlarında yayınlanan ve Cuma akşamları önemli bir alternatif teşkil eden Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi, Özbekistan televizyonu için hazırlanan bir projeydi. Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman’ın yapımcısı Bozdağ Film imzasını taşıyan proe, Özbekistan’da büyük ilgi gördü.

atv’nin de Türkiye’de yayınlama kararı aldığı Bozkır Arslanı Celaleddin, ülkesini Moğol tehlikesine karşı koruyan, dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran Celaleddin Harzemşah’ın hayatını anlatıyor. Moğolların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden kahraman bir komutan olan Bozkır Arslanı Celaleddin, görkemli bir dizi olarak atv ekranına geldi.

Türk tarihinin önemli bir ismini anlatan dizinin izleyicilerden yeterince ilgi görmemesi ise dikkat çekiciydi.Türk ve Özbek oyunculardan oluşan kadro ile çekilen dizinin etkileyici mekanları, müzikleri, kostümleri, aksesuarları izleyenleri mest etti.

Ancak Bozkır Arslanı Celaleddin reytinglerde beklentilerin altında kalan bir performans sergiledi. Dizinin 7 bölümlük ilk sezonu tamamladı. Şimdi ikinci sezon öncesi ara verildi. Eylül ayında ikinci sezonun da izleyicilerle buluşması bekleniyor. Dizi daha önceden çekildi ve bölümler hazır.. Ancak yaz aylarında izleyici sayısının bir hayli azalması da sezon finali yapılmasında etkili oldu.

atv'nin çok önem verdiği Bozkır Arslanı Celaleddin vedasıyla üzdü! 7

Celaleddin karakterini canlandıran Emre Kıvılcım da geniş bir kitle tarafından beğeni aldı ve başarılı oyunculuğu takdir edildi.