Ana sayfa Dizi Fragmanları atv’nin iddialı dizisine iddialı sezon finali!

atv’nin iddialı dizisine iddialı sezon finali!

tarafından ker_def

Bozdağ Film’in imzalı ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’, sürprizlerle dolu ve heyecan yüklü sezon finaliyle yine büyük ilgi gördü ve sosyal medyada çok konuşuldu. Dizinin reyting sonuçları beklentilerin altında gelmeye de devam etti. Yaz ekranında izleyici azlığının da etkisi ile atv dizisinin 7 bölümlük ilk sezon performansında düşük reytingler dikkat çekici oldu. Tüm kişilerde günü 10. sırada bitiren dizi AB’de 12. olurken, ABC1’de ise 11.’lik elde etti.

#CelaleddinSezonFinali etiketiyle sosyal medyanın zirvesinde yer alan ve cumanın en çok etkileşim alan dizisi olan ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in yedinci bölümünde, Kutlu Bike’nin kardeşini Cengiz Han’ın elinden kurtaran Celaleddin, Harezm ülkesine yürüyen Moğol ordusunun karşısına çıktı.

Tohto’yu kendi tuzağına düşürerek yakalayan Celaleddin, esiri Tilki’yle birlikte Cengiz Han’ın kampına gönderdi. Saraya dönüp sultan babasına durumu aktaran Celaleddin, Behram’a günahlarının bedelini ödetti ve Kutlu Bike’nin kardeşi Cihangir’i teslim almak için başkentten ayrıldı.

atv'nin iddialı dizisine iddialı sezon finali! 7

Celaleddin’in bir kez daha emrine karşı gelerek saraydan ayrılması Sultan Aleaddin’i çileden çıkardı. Divanı toplayan Sultan Aleaddin, Uzlag Şah’ı veliaht ilan etti. Bu gelişme sarayda herkesi şaşırtırken, Ak Şah’ın da Uzlag Şah lehine oy kullanması dikkat çekti.

Cengiz Han’a Tohto’yu teslim edip Cihangir’i kurtarmayı başaran Tilki, Celaleddin ile buluşarak emaneti teslim etti. Celaleddin ve kafilesi Moğol ülkesinden çıkarken bir sınır devriyesi ile karşılaştı. Çıkan çatışmada Celaleddin ve adamları Moğolları etkisiz hale getirmeyi başardı ancak Cihangir’in lalası hayatını kaybetti.

Haşhaşilerin saraydan temizlendiği düşünülürken, saray hekiminin de örgüte çalıştığı ortaya çıktı. Saray hekimi iç karışıklık yaratmak için Türkan Hatun’u zehirledi. Cengiz Han ise uygun vaktin geldiğini düşünerek oğlu Cuci’yi emrine verdiği süvari ordusu ile Harezm topraklarına gönderme kararı aldı. Cuci’ye Cebe ve Subutay da katıldı.

Celaleddin’in saraya dönüşü ile Kutlu Bike uzun süredir hasret kaldığı kardeşine kavuştu. Celaleddin, herkesi şaşırtan bir hamle ile kardeşi Uzlag Şah’ın veliahtlığını tebrik etti. Bu sırada saraya ulaşan haberle Moğolların Harezm ülkesine doğru harekata başladığı öğrenildi. Sultan Aleaddin, Celaleddin’in itirazına rağmen, Moğol ordusu ile meydan savaşında kozlarını paylaşmaya karar verdi.

Kısa sürede toplanan Harezm ordusu, Cuci, Cebe ve Subutay’ın komutasındaki Moğol ordusu ile karşı karşıya geldi.

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Celaleddin karakteriyle Emre Kıvılcım’ın üstlendiği ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’, ilk sezonunda atv ekranlarında cuma akşamlarına damgasını vurdu.