Ana sayfa Dizi Haberleri Baba dizisi Gönül Dağı’na benzer ise başarılı olmaması için bir neden yok!

Baba dizisi Gönül Dağı’na benzer ise başarılı olmaması için bir neden yok!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında yakın bir zaman içinde izleyicilerle buluşması beklenen Baba dizisi büyük dikkat çekiyor. Özellikle de “Bir Anadolu Hikayesi” sözüyle ortaya çıkan dizinin başarılı olması yönünde büyük bir beklenti var.

Tolga Sarıtaş hayranları büyük bir heyecanla bekliyor. Haluk Bilginer gibi usta bir ismin de başrolünde yer alması diziye karizma katıyor… Gökhan Horzum ve Ekin Atalar, senaryo yazarları olarak bugüne kadar sergiledikleri derinlikli hikaye yaratma ustalığını sergileyecektir.

Ayrıca dizinin oyuncu kadrosu geniş ve birçok önemli isim ile de daha şimdiden anlaşmalar tamamlandı. Hakan Kurtaş, Özge Yağız, Ayda Aksel, Taner Rumeli, Bihter Dinçel, Deniz Hamzaoğlu gibi oyuncuların kadroda yer alması sağlam bir dizinin gelmekte olduğuna işaret ediyor.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da TRT1 ekranlarında yayınlanan ve Anadolu hikayesi ile bu sezonun en çok seyredilen dizisi olma unvanı sürdüren Gönül Dağı’na atıf yaptı… Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde çekimleri yapılan Gönül Dağı’nın samimi insan hikayeleri izleyenleri TRT1 ekranına topluyor.

Baba dizisi Gönül Dağı'na benzer ise başarılı olmaması için bir neden yok! 7

Baba dizisinin de çıkış noktası bir Anadolu hikayesi olması… Bu noktada da Gönül Dağı dizisi gibi Anadolu insanının özellikleri yansıtması beklenen bir hikaye kurgusu izleyicileri bekliyor. Baba dizisinin de geniş bir kadrosu var. Aynı durumu Gönül Dağı’nda da görüyoruz. Yani geniş kadro birçok karakterin hikayede öne çıkmasını sağlıyor. Şayet senaristler bu karakterlerin hikayelerini güçlü şekilde konumlar ise Baba dizisi de çok başarılı olacaktır. Gönül Dağı bunu çok iyi başarıyor ve bu nedenle de sıkıcılıktan uzak.

Anibal Güleroğlu, Baba dizisinin başarılı olmasının pek de zor olmayacağını düşünüyor. Baba dizisi için yazarın analizi şöyle:

“Bana göre ‘Baba’ kendini izleyiciye sevdirme konusunda pek zorlanmaz ve aradığını büyük ihtimalle bulur. Çünkü henüz ekrana çıkmadan ilgi uyandıran dizi elini güçlendiren avantajlara sahip. Peki… Dizinin reyting savaşındaki zorlu mücadeleden galip çıkmasına yardımcı olabilecek detaylar neler? Bakalım.

AY Yapım imzasını taşıyan diziye ekranda aradığını bulma noktasında ilk avantaj sağlayıcı unsur ‘Anadolu hikâyesi’ olma sloganıyla yola çıkması! Zira izleyicinin Anadolu hikâyelerine karşı ilgisinin büyüklüğü malumumuz. Tabii içeriğin, karakter ve gelişim detaylarının ilgiyi diri tutacak türden yapılandırılması şartıyla! Bu şartlar sağlandı mı gerisi kendiliğinden geliyor… Ki, ‘Gönül Dağı’ gibi yapımlar bu gerçeğin bariz örnekleri.”

Baba dizisini öne çıkartan bir başka detay da tecrübeli yönetmen Çağrı Bayrak ile anlaşma yapılmış olarak gösteriliyor. Erkenci Kuş ve Doğduğun Ev Kaderindir gibi son dönemin çok konuşulan yapımlarında Çağrı Bayrak’ın adını görüyoruz.

Dolunay, Galip Derviş gibi akılda kalıcı farklı dizilerin de yönetmenliğini yapan Çağrı Bayrak’ın iyi bir seçim olduğu da kariyerine bakılınca anlaşılıyor.

Anibal Güleroğlu’na göre Baba dizisinin 2 büyük kozu var. Yazar, bu konuda şöyle yazdı: ” Çağrı Bayrak yönetmenliğinde ekrana taşınırken elini biraz daha güçlendiren ‘Baba’da en büyük koz; Haluk Bilginer’in uluslararası tescilli usta oyunculuğunun, her yapımda kendini biraz daha geliştiren Tolga Sarıtaş’ın gençlere hitap eden başarılı performansıyla buluşturulması!”