Ana sayfa Dizi Haberleri Baba dizisinde sorun büyük! Tolga Sarıtaş’ın övündüğü fark, dizinin handikapı oldu!

Baba dizisinde sorun büyük! Tolga Sarıtaş’ın övündüğü fark, dizinin handikapı oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Salı akşamları yayınlanmakta olan Baba isimli Show TV dizisi orta sıralarda yoluna devam eden bir yapım oldu… Haluk Bilginer ile Tolga Sarıtaş ikilisinin ismini duyanlar ilk başta 2022 yılına damga vuracak bir proje geleceğini düşündü.

Show TV’nin yayınladığı ilk fragman da o kadar etkileyiciydi ki, Baba dizisinin birincilikler alacağı hatta çift haneli reytingleri bile zorlayabileceği düşüncesi oluşmuştu. Tolga Sarıtaş dizinin daha en başında yaptığı açıklamada, geniş bir oyuncu kadrosu ile derinlikli bir hikayenin anlatılacağı mesajını da vermişti.

Bir de senaryoda 4 sezonluk Çukur başarısının arka planındaki senarist Gökhan Horzum olunca, Baba dizisi için beklentiler çok yüksekti. Fakat büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Salı rekabetinde 15 Mart’ta yayınlanan beşinci bölümüyle; tüm kişiler kategorisinde 10. olabilen, AB’de dördüncülük ve ABC1’de ise beşincilik elde eden dizi beklentilerin uzağında kaldı…

5’li oranları aşamayan ve orta sıralara demir atan Baba dizisinin senaryosunun çok da iyi olmadığı yönünde eleştiriler sosyal medyada paylaşılıyor. Birçok dizi hayranı, Tolga Sarıtaş’ın daha başlamadan önce geniş kadrosu olan bir dizi övgüsünün aslında bir handikap olduğunu görmeye başladı.

Baba dizisinde sorun büyük! Tolga Sarıtaş'ın övündüğü fark, dizinin handikapı oldu! 7

Hikayenin derinlikli olması çabasının yanı sıra, yan karakterlere boğulan ve ana hikayeyi kaçıran bir ortamın oluşması, izleyicilere adeta yan rol zehirlenmesi olarak dönüş yaptı. Senaryonun kötü olduğunu belirten birçok izleyici bu yan rol bolluğunun hikayenin akışını yavaşlattığını düşünüyor.

Oyunculuk performansları ile ilgili bir sorun olmasa ile, fazla sayıda karakterin hikayede derinlik getirmek yerine, yavaşlığa neden olduğu eleştirisi öne çıkıyor.

Üç Kız Kardeş isimli Kanal D dizisinin reytingleri ile patlama yaptığı, hatta tüm kişiler kategorisinde Destan dizisinin birinciliğini elinden aldığı bir ortamda, bu sonucu birçok kişi Baba dizisinden bekliyordu.

Gökhan Horzum ve Ekin Atalar ikilisi senaryoyu yazan isimler ve dizi hayranları şimdi bu ikiliden durumu düzeltecek adımlar atmasını bekliyor. Özellikle de yan rol bolluğunun azaltılması, hikayenin daha akıcı hala getirilmesi ve heyecanın da her bölümde zirveye çıkartılması gibi beklentiler var.