Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Balçiçek İlter haftanın 5 günü bunca drama ve gözyaşına nasıl katlanıyorsun?

Balçiçek İlter haftanın 5 günü bunca drama ve gözyaşına nasıl katlanıyorsun?

tarafından ker_def

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, Star TV ekranlarında yayınlanan kriminal programı Balçiçek İlter ile Olay Yeri’nin canlı yayın çekimlerine gitti.

Olup biteni izleyip, Balçiçek İlter ile röportaj yapan Ali Eyüboğlu, stüdyodaki izlenimini şöyle paylaştı:

10 gündür kayıp Arnavutköylü 17 yaşındaki Esra ile üç yıldır haber alınamayan Hasan Germiç’in akıbeti… Bursalı Ahmet’in(16) ölümünün ardındaki sır… Bahçesinde asılı bulunan Murat Şahin, intihar mı etti, cinayete mi kurban gitti? Diyarbakırlı Abdullah’ın 20 yıl önce kendisini battaniyeye sarıp, biberonuyla cami avlusuna bırakan öz annesini arama çabası…

Bu konuların ele alındığı yayından sonra ilk sorum şu oldu Balçiçek İlter’e:

Gazetecilik, moderatörlük ve haber spikerliğinden sonra ‘Olay Yeri’… Haftanın beş günü nasıl dayanıyorsun bu kadar dram ve gözyaşına?

27 yıldır gazetecilik yapıyorum, çok genç yaşlarda önemli görevleri üstlendim. Dergiler yönettim, Ankara temsilciliği yaptım, 29 yaşında Sabah’ın ilk kadın yazı işleri müdürüydüm. Köşe yazarıydım, siyasi röportajlarımla bilinirdim.

12 yıl canlı yayında tartışma yönettim, Habertürk’te ana haber bile sundum. Siyasi habercilikte yolun bittiğini görüp, bırakmaya karar verdim. Biraz soluklanır nefes alırım diye düşünüyordum ki, Notre Dame de Sion’dan arkadaşım Zeynep’le (Peker) karşılaştım. Zeynep, “Seninle kriminal yapmayı çok istiyorum ama burun kıvırırsın diye aramadım. Oysa bu tür programları gerçek gazeteciler yapmalı, müthiş toplumsal yaralara parmak basan bir yönü var” dedi. Şöyle bir yüzüne baktım ve ‘hadi yapalım’ dedim. Hangi kanalda saat kaçta, hiçbir bilgim yoktu. Zeynep işin piri, zaten çok başarılı bir yapımcı, bana inanmış, ben de ona inandım. Çıktık bir yola…

Devamını yazarın Milliyet Cadde’deki köşesinde okuyabilirsiniz.