Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisinde reyting düştü, kritik bir süreç başladı!

Barbaroslar dizisinde reyting düştü, kritik bir süreç başladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında yayınlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı isimli dizi için ne kadar büyük bir emek harcandığını artık herkes biliyor. Çekimlerden tam 1 yıl önce başlayan hazırlıklar ortaya çok etkili bir tarihi dizi getirmek içindi… Kısmen de başarılı olundu ama verilen emeklerin ve ortaya konan büyük hedefin çok da gerisinde kalındı…

Barbaroslar dizisinin perşembe rekabetinde bir numaralı dizi olmasını bekleyenler kısa sürede yanıldı. Önce Camdaki Kız dizisinin muhteşem yükselişi TRT1 dizisinin önünü kesti, sonra ise Mahkum isimli Fox TV dizisinin yayına başlaması ile izlenme oranları azaldı.

Barbaroslar dizinin 15. bölümü 30 Aralık akşamı yayınlandı. Reyting sonuçları dizideki düşüşü ve izleyici ilgisinin azalmakta olduğunu gösteriyor. Sıralamada ilk 10’a girmeyi sürdüren Barbaroslar, yüksek bütçeli bir tarihi yapım olması nedeniyle reytinglerindeki bu tür dramatik düşüşlerin etkisi büyük olabilir.

Tüm kişilerde yedinci olan, AB’de günü altıncılıkla bitiren ve ABC1’de ise beşinci durumdaki Barbaroslar dizisinde artık Camdaki Kız ve Mahkum ile yarışmayı sağlayabilecek bir güç olmadığı reytinglerden anlaşılıyor. Dizinin daha da fazla izleyici kaybetmesi durumunda işlerin çok karışacağını söyleyebiliriz. Bu anlamda Barbaroslar dizisinin şu anda bulunduğu durum kritik bir eşiğe geldi…

Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe ve Cemre Gümeli’nin koronavirüse yakalanması gibi bir talihsizliğin de yaşandığı Barbaroslar dizisinin 6 Ocak perşembe akşamı ekrana gelmesi beklenmiyor. Yılbaşı arası verecek olan dizi hayranları 16. yeni bölüm için 13 Ocak gününe beklemesi gerekecek.