Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Zamanlar Çukurova o kadar ayrılığa rağmen hala ayakta!

Bir Zamanlar Çukurova o kadar ayrılığa rağmen hala ayakta!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova dizisinin reyting sonuçları bazı bilgiler veriyor… Her şeyden önce diziyi takip eden hala çok geniş bir izleyici kitlesi var.

Dördüncü sezonu devam eden diziden ayrılıklar o kadar çoğaldı ki, birçok karakter artık ekranda yok. Ama izleyiciler yeni karakterleri ve hikayenin gidişatını beğendiği için farklı yapımlara geçmeyi tercih etmiyor.

Hilal Altınbilek ve İbrahim Çelikkol ikilisinin iyi bir uyum yakalaması da dizinin kurtulmasını sağladı. İlk 3 sezonda elde edilen büyük başarı, dördüncü sezonda yara aldı. Özellikle AB grubunda ciddi bir reyting düşüşü yaşandı. Yani eğitim seviyesi biraz daha yüksek olan izleyici grubu Bir Zamanlar Çukurova’yı çoğunlukla terk etti.

Ancak hem eğitim seviyesi hem de gelir düzeyi daha düşük olan tüm kişiler kategorisindeki muhteşem destek ile dizinin hala ayakta kaldığını görebiliyoruz.

30 Aralık’ta yayınlanan 119. bölümü ile birlikte tüm kişilerde Mahkum ve Camdaki Kız’ın ardından üçüncü olan dizi, bu sezon birçok yapımın elde edemediği iyi reytingleri alıyor.

ABC1 grubunda da fena gitmeyen dizinin bu kategoride altıncı olduğunu görüyoruz. AB grubunda ise düşük reytingler sonrasında atv dizisi günü ancak 10. olarak tamamladı.

Bir Zamanlar Çukurova o kadar ayrılığa rağmen hala ayakta! 7

İlk başladığından bu yana tam 4 başrol oyuncusunu kaybeden bir dizinin, son dönemde üst üste yaşanan yan karakterlerdeki ayrılıkların da etkisine rağmen hala geniş bir izleyiciyi kendine çekmesi önemli bir başarı sayılmalı.

Vahide Perçin, Uğur Güneş, Murat Ünalmış, Kerem Alışık, Nazan Kesal, Melike İpek Yalova, Esra Dermancıoğlu, Hande Soral gibi önemli karakterleri canlandıran isimler son 1 yıl içinde diziye veda ettiler.

Dizide Gülten karakterini canlandıran Selin Genç ile Saniye olarak izlediğimiz Selin Yeninci’nin de ayrılıkları ile birlikte hikayenin etkisi daha da düşecek. Çünkü bu karakterler dizinin başından bu yana var ve onların boşluğunun nasıl doldurulacağı merak konusu…