Ana sayfa Dizi Haberleri Baş Belası dizisi bir harika, sıralama da güzel ama düşük reytinglerin bir sırrı var!

Baş Belası dizisi bir harika, sıralama da güzel ama düşük reytinglerin bir sırrı var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – atv ekranında yayınlanmakta olan Baş Belası dizisine yönelik sosyal medyada yaşanan büyük etkileşim dalgasının reytinglerle çok da desteklenmediği bir tabloyu görmekteyiz. İrem Helvacıoğlu ile Seçkin Özdemir ikilisinin başolünde yer aldığı dizinin Pazar akşamları yayınlanması da ayrı bir dezavantajı beraberinde getiriyor.

Üçüncü bölümü 4 Temmuz Pazar akşamı yayınlanan dizinin reytingleri yine ortalamaya yakın geldi. Dizi tüm kişiler ve AB gruplarında günü ikinci bitirdi ve ABC1’de ise 3. oldu. Fakat sıralamada çok iyi görünen bu durum, reytinglerin ortalama oranlarda olduğu gerçeğini değiştirmedi.

Ancak yaratılan atmosfere ve izleyicilerin müthiş desteklerine bakıldığında Baş Belası’nın arzu edilenin altında reytingler almakta olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Ada Masalı, Aşk Mantık İntikam, Sen Çal Kapımı gibi diziler Baş Belası’ndan daha iyi reytingler alabiliyor.

Özellikle Aşk Mantık İntikam dizisinin çok iyi reytingler alabildiği, Ada Masalı’nın yükseliş sergilediği bir ortamda yaz ekranında düşük izleyici ilgisi nedeniyle reytinglerin de çok düştüğü düşüncesi o kadar da gerçekçi değil… Şayet iyi bir diziyse ve güçlü bir hikayesi, oyuncu kadrosu varsa mutlaka izleyiciler izlemek için ekran başına geçiyor.

Baş Belası dizisi bir harika, sıralama da güzel ama düşük reytinglerin bir sırrı var! 7

Aşk Mantık İntikam dizisinin son bölümünün reyting sonuçları bu gerçeği ortaya koymuştu. Kış dizilerinin bile elde etmekte zorladığı reytingleri, az izleyicinin ekran başına geçtiği yaz döneminde elde etmenin mümkün olduğunu Aşk Mantık İntikam gösterdi.

Aslında Baş Belası isimli dizinin de benzer oranlar elde etmesi bekleniyordu. Ancak pazar günlerinin dezavantajının burada etkili olduğunu görüyoruz. Tatil dönemlerinde hafta içi ekran başında olan bir çok izleyici hafta sonu bu fırsatı bulamıyor. Bir de pandemi yasaklarının kalkması ile birlikte insanlar daha çok dışarıya çıkıyor. İşte bu durum da Baş Belası dizisini olumsuz etkileyen bir faktör oldu.

Baş Belası dizisi şayet hafta içi yayınlansa çok daha iyi reytingler alma ihtimali fazla olabilir.