Ana sayfa Dizi Haberleri Behzat Ç yeniden Exxen ile dönebilir mi, engeller neler ve Erdal Beşikçioğlu’nun asıl itirazı ne?

Behzat Ç yeniden Exxen ile dönebilir mi, engeller neler ve Erdal Beşikçioğlu’nun asıl itirazı ne?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Exxen platformuna daha çok abone kazandırmanın yollarından birisi de gönüllerde yer etmiş ama yarım kalmış hikayeleri yeniden ekrana taşımak.

Acun Ilıcalı, Exxen platformunu ayağa kaldırmak için bu yönteme başvurdu. Önce Sihirli Annem dizisi ile bir deneme yapıldı. Sonra Leyla ile Mecnun dizisinin ekibi ile büyük krizler aşılarak anlaşıldı ve eski kadronun yeniden bir araya gelmesi sağlandı.

Şimdi de Acun Ilıcalı’nın Behzat Ç’nin yeniden ekrana dönmesi için girişimler yaptığı iddiası ortaya atıldı.

Behzat Ç bir döneme damga vuran yapımlardan oldu. Ancak o dönemin politik ortamı da işin içine girince Star TV fazla da risk almak istemediği için diziyi tadında bitirmişti.

Erdal Beşikçioğlu’nun başrolünde yer aldığı dizide Nejat İşler, Hazal Kaya, Güven Kıraç, Ege Aydan, Canan Ergüder, Ayça Varlıer gibi önemli isimler yer almıştı. Ayrıca Fatih Artman, İnanç Konukçu, Bertan Şal ve Seda Bakan da yeni yetenekler olarak göz doldurdular ve haklı bir şöhrete kavuştular.

Behzat Ç zamansız bittiği ve izleyicilerin gönüllerinde de dinmeyen bir özlem yaşattığı için ilk olarak BluTV yeniden başlatmayı istedi ve bunu 2019 yılında başardı. Ancak yeni dönem sadece 9 bölüm sürdü ve pek de dizinin eski havası yoktu.

Senaryo konusunda hem Erdal Beşikçioğlu hem de izleyiciler tatmin olmadı. Gizli kapaklı örgüt mantığı ve devletin içine sızan paralel yapı üzerinden yapılan kurgu izleyicilere eski Behzat Ç’yi daha da özletti. Ayrıca Fatih Artman’ın canlandırdığı Harun karakteri de yoktu. Aynı şekilde Seda Bakan da hikayede hamileliği nedeniyle yer alamadı.

Ancak asıl sorun perde arkasında başkaydı. Fatih Artman ile Erdal Beşikçioğlu’nun kavga ettiği ve birbirlerinden rahatsız oldukları kulislerde konuşuluyordu.

Behzat Ç yeniden Exxen ile dönebilir mi, engeller neler ve Erdal Beşikçioğlu’nun asıl itirazı ne? 7

İlk 9 bölümlük yeniden geri dönüşün ikinci sezon ile devam etmemesi aslında yönetmen Serdar Akar ile yapımcı arasında sorunlar olması ve Erdal Beşikçioğlu’nun da ilk konuşulanların dışına çıkılması, senaryoya yönelik sert eleştirileri ile devam etmek istememesi üzerine bu macera son buldu.

İnanç Konukçu o dönemde paylaştığı mesaj ile Erdal Beşikçioğlu’nu bir anlamda sorumlu tutar gibi imalı ifadeleri ile dikkat çekmişti.

BluTV’nin Beşikçioğlu’nu ikna edemediği bu süreç, Saygı dizisinin Ercüment Çözer’in hikayesi olarak izleyici ile buluşması ile devam etti.

Erdal Beşikçioğlu’nun artık Behzat Ç’yi oynamak istemediği şeklinde anlaşılan bu gelişmelerden sonra Acın Ilıcalı’nım devreye girmesi efsane diziyi ekrana döndürmek için yeterli olmayacaktır.

Gerçekte Beşikçioğlu, zayıf kalan hikayeye ve kurguya itiraz etmişti. Ayrıca, Serdar Akar’ın da devam etmeyecek olması nedeniyle yeniden geri dönüşün artık ismine zarar verebilecek bir noktaya gitmesinden rahatsızdı. Çünkü BluTV’deki yeniden geri dönüş izleyicileri çok mutlu etse de senaryo ve eski bölümlerin atmosferinin yansıtılamaması, diyalogların zayıf kalması gibi sorunlarla gelmişti.

Eğer Behzat Ç ekrana dönecek ise önce senaryo konusunun çözülmesi şart. Erdal Beşikçioğlu şayet senaryo konusunda yapımcı ile anlaşamaz ise yeniden Behzat Ç hayalleri kuran izleyiciler için yeni bir hüsran daha yaşanır.