Ana sayfa Güncel Haberler Ali Atay’dan büyük başarı! Almanya’dan ödüle layık görüldü!

Ali Atay’dan büyük başarı! Almanya’dan ödüle layık görüldü!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Son olarak Son Yaz dizisiyle ekranlara gelen, şu aralar Leyla ile Mecnun’un yeni bölümlerinin çekimi için sette çalışmalarını son hız sürdüren Ali Atay, uluslar arası bir ödüle layık görüldü. Başarılı oyuncu, Nuh Tepesi filmindeki performansıyla Almanya’dan En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Yönetmenliğini Cenk Ertürk’ün yaptığı Nuh Tepesi isimli film 6 Mart tarihinde vizyona girdi. Filmin başrollerinde Haluk Bilginer, Ali Atay, Hande Doğandemir, Mehmet Özgür yer alıyor. Film Netflix’te gösterime sunuldu.

Ali Atay'dan büyük başarı! Almanya'dan ödüle layık görüldü! 8

Ali Atay, Nuh Tepesi filminde canlandırdığı Ömer karakteriyle Almanya’dan bir ödüle layık görüldü. Atay’a, Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’nde ‘En iyi Erkek Oyuncu’ ödülü verildi.

Nuh Tepesi filminin hikayesi şöyle: Ömer (Ali Atay), eşi Elif’le(Hande Doğandemir) zor günler yaşamaktadır. Kendisini köşeye sıkışmış hisseder. Yıllardır görmediği babası İbrahim(Haluk Bilginer) bir gün Paris’ten döner. Ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır. Ömer’den kendisini köyüne götürmesini ister. Orada, İbrahim’in çocukken diktiğini iddia ettiği ve ölünce altına gömülmek istediği bir ağaç vardır. Köydekiler ise bu ağacın Nuh Peygamber tarafından dikildiğine ve altında edilen duaların kabul olduğuna inanırlar.

Ali Atay'dan büyük başarı! Almanya'dan ödüle layık görüldü! 9

Ömer babasına mı yoksa köylülere mi inanacağını bilemez. Ömer’in öfkesi her şeyi daha da zorlaştırır. Bir gün Elif, Ömer’le son bir kez konuşmak için köye gelir. Elif’in ziyareti, baba ve oğulun şiddet ve kan bulaşmış kavgasının seyrini değiştirir. Aşk öfkeyi yenecek midir?

Ali Atay, yıllar önce TRT 1’de yayınlanan ve adının geniş kitlelere duyulmasını sağlayan Leyla ile Mecnun dizisinin yeni bölümlerinin çekimlerine devam ediyor. Dijital platform Exxen’de yayınlanacak dizinin eylül ayında başlaması bekleniyor.