Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Zamanlar Kıbrıs dizisindeki sahneler yaşanan acıyı anlatmaya yetmiyor!

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisindeki sahneler yaşanan acıyı anlatmaya yetmiyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında geçtiğimiz perşembe akşamı ilk bölümü yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi, gerçek hayattan alınan hikayesi ve güçlü sahneleri ile izleyicileri derinden etkiledi… Çok iyi reytingler de elde eden dizi TRT1’in başarılı yapımlarından birisi olarak kayıtlara geçti.

Serkan Çayoğlu, Ahmet Kural, Pelin Karahan, Gülper Özdemir, Tayanç Ayaydın ve Devrim Saltoğlu gibi önemli isimlerin kadrosunda yer aldığı dizide Kıbrıs Türk halkının 21 Aralık 1963’ten itibaren uğradığı büyük zulüm ve yaşam mücadelesi sergileniyor. Aslında Kıbrıs üzerine birçok dizi ve sinema filmi yapılması gerekirken, sektörün neden bu konuya az ilgi gösterdiği de sorgulanıyor…

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da daha çok yapımın yapılması gerektiği konusunu köşe yazısında belirtti. “Kıbrıs üzerine dizi değil; dizilerin olması lazım. Acıların, aşkların, unutulmuşlukların, umutsuzluğun, kardeşliğin yani akla ne gelirse insanlığa dair, bu adada vücut bulduğunu söyleyebiliriz” diye yazan Sina Koloğlu, hikayenin sunumunu ise yeterli bulmadı.

Aslında bu yeterli bulmama hali yaşanan derin ve büyük acıların tam olarak da yansıtılmaması. Yani hikayenin bu acıları kısmen göstermesi, daha sert bir yaklaşımda bulunmaması.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisindeki sahneler yaşanan acıyı anlatmaya yetmiyor! 8

Sina Koloğlu, yazısında şöyle yazdı: “Dizinin sessiz gecede ilerleyen EOKA’cıların sahnesi fırtına öncesi sessizlik misali, etkileyiciydi. Sonra? Ev ahalisi; “Sahneler o yaşanan acıyı bizlere yansıtmıyor” dedi.”

Ada’da yaşanan acıları tam olarak yansıtamasa bile fikir veren bir dizi Bir Zamanlar Kıbrıs… Çok sert sahnelerin olması da diziyi daha iyi yapmazdı. Sonuçta yaşanan gerçekler ortada ve dizinin bu genel havayı vermesi bile izleyicilerin yüreklerini kabartan bir durum.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisindeki sahneler yaşanan acıyı anlatmaya yetmiyor! 9

Kıbrıs’ta bu zulmün izlerinin halen taze olduğunu, her yerde kendisini hissettirdiğini anlatan Sina Koloğlu’nun şu sözleri de dikkat çekiyor:

“Kalabalık ve de aksiyon sahne olaylarında daha çok yol kat etmemiz gerektiği bu dizide görülüyor. ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ ilk bölüm intibası… İlerleyen bölümler kendini rahatlatır ve izleyiciyi tatmin eder diye düşünüyorum.”