Ana sayfa Sosyal Medya TRT1’in Bir Zamanlar Kıbrıs dizisindeki iki hata sırıtıyor!

TRT1’in Bir Zamanlar Kıbrıs dizisindeki iki hata sırıtıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Perşembe akşamları yayınlanmakta olan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin ilk bölümü çok etkileyiciydi. 8 Nisan Perşembe akşamı ikinci bölüm TRT1 ekranında yayınlanacak ve yine izleyiciler büyük acılarla yüzleşecek… Güçlü bir oyuncu kadrosu bulunan dizinin, hikayesi de izleyicileri derinden etkiliyor…

Yapımını TMC Film’in, yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, yönetmenliğini Hakan İnan’ın, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı “Bir Zamanlar Kıbrıs”ta bazı sorunlar da göze çarpıyor… Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, çözüne çarpan iki konuyu gündeme getirdi. Bu konulardan birisi sahnelerin yaşanan gerçek acıları tam olarak yansıtmaması… Aslında bu birçok izleyicinin de eleştirisi. Ancak gelen bilgiler konuyu fazla ajite etmek ve izleyicileri de derinden sarsacak detaylar vermek istenmemesinin genel bir bakış açısı olduğu yönündeydi.

“Kalabalık ve de aksiyon sahne olaylarında daha çok yol kat etmemiz gerektiği bu dizide görülüyor” diye yorum yapan Koloğlu, aksiyon sahneleri ile ilgili de ekibin daha fazla çaba sergilemesi gerektiğini ima etmiş oldu.

Bir başka hata olarak da Koloğlu’nun dikkat ettiği detay müzikler oldu… Birçok dizi hayranı da aslında müziklerin fazla kullanıldığı eleştirisini yapmıştı.

Sina Koloğlu, bu durumu şu sözlerle yorumladı:

“Ev ahalisi yüksek müzikten rahatsız oldu. Yerli dizilerin en büyük zaafı, her kareye bir müzik. Sessiz sinema gibi (Bu benzetmeyi Medyaradar’da Murat Tolga Şen yapmış). Görüntü üzerine piyano çalardı piyanist. Bir de sahneler uzun olunca. Zoraki melodiler gelmeye başlıyor. Hep söylerim, bunda müzisyen arkadaşların bir hatası yok. Sistem böyle!”