Ana sayfa Sosyal Medya Bir Zamanlar Kıbrıs dizisini başarısının altında yatan gerçekler!

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisini başarısının altında yatan gerçekler!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında Perşembe akşamları izleyicilerle buluşmaya devam eden Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin başarısı ortada. Reytingleri ile izleyicilerin gösterdiği ilgi görülüyor… Ayrıca sosyal medyada da çok güçlü etkileşimler elde eden dizi bugüne kadar pek de işlenmeyen Kıbrıs Türk halkının yaşadığı zulmü ekrana taşıyor…

Gerçekçi sahneler ve tarihte yaşanmış olayların ağırlığının yansıtıldığı dizinin atmosferi, başarının altındaki en önemli nedenlerden birisi… Özellikle de böyle sıkıntılı bir dünya coğrafyasında hikayenin siyasi değil de insani boyutunu öne çıkartan hikaye gelişimi, oyuncuların da müthiş performansları ile Bir Zamanlar Kıbrıs takdiri hak eden bir dizi.

Perşembe akşamları milyonları ekran başına toplayan dizi önemli bir mücadelenin ve hayatta kalma savaşının da acı olayları ile yüreklerde derin izler bırakıyor. Dizideki hikayenin anlatım tarzının gerçek hikayelerden biraz daha hafif olması da aslında Ada’da yaşanan insanlık dramının ekranda izleyicileri dehşete düşürecek kadar ağır olmasından kaynaklanıyor…

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisini başarısının altında yatan gerçekler! 7

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, diziyle ilgili değerlendirme yazısında başarının altında yatan faktörleri değerlendirdi. TRT1’in çok önemli bir projeye adım attığını ve anlatım tarzının da beğenildiğini belirten Güleroğlu’nun yazısı şöyle:

” TRT 1’in bu sezon izleyici karşısına çıkarttığı bir diğer iddialı yapımı, ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’… ‘Bir Zamanlar Çukurova’ dizisinin izleyiciyi ATV’ye topladığı Perşembe akışına gayet başarılı bir performansla dalış yapan dizi, sezon ortası olmasına rağmen reyting yarışında hiç de geride kalmayarak TRT 1’in iddiasını sürdürmekte.

Camdaki Kız’ın sahne almasıyla birlikte değişen tabloda Total’deki yedinciliğine karşın AB’de üçüncü, ABC grubundaysa dördüncü sırada yer almakta. Bu hiç de küçümsenecek bir sonuç değil. Zira Perşembe akışında ünlü kadrolara sahip dizi bolluğu yaşanıyor. Böyle olduğu halde ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ olanca iddiasıyla çıktı ortaya ve tüm gruplarda uzun süre üstlerde kalmayı başaran ‘Mucize Doktor’u bile geçmeyi başardı. Az şey mi?

Kuşkusuz dizinin bu başarısında, yakın tarihe gerçekçi bakış yapan içeriğinin ve vatan mücadelesinin ne zorlu şartlar altında gerçekleştirildiğini yansıtan içler acısı sahnelerin etkisi büyük. Yanı sıra yapımın beğeni toplamasında, dönemin atmosferini hissettirme yönünün ve oyuncu performanslarındaki doğallığın etkili olduğunu da unutmamak lazım.

Kısacası; kurgu sektörünün şimdiye dek üstünde pek durmadığı Kıbrıs olayını mercek altına alıp yakın tarihe bakış penceresi açan ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ ekranın fark yaratan işlerinden! Bundan dolayı da TRT 1’e kazandırdığı başarıyı ve daha fazlasını bileğinin gücüyle elde ettiğini söyleyebiliriz. Tebrikler!”