Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi Türk dünyası için çok önemli

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi Türk dünyası için çok önemli

tarafından ker_def

Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranında ilgiyle takip edilen ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in başarılı oyuncusu Yulduz Radjabova canlandırdığı Kutlu Bike karakteri ve diziyle ilgili Bozdağ Film Youtube kanalına açıklamalarda bulundu. ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’de Kutlu Bike karakterine hayat veren Yulduz Radjabova diziyle ilgili düşüncelerini “Celaleddin Mengüberdi hakkındaki bu proje bütün Türkler için çok önemli.

Özellikle Özbekistan için çok önemli çünkü biz atamız Celaleddin Mengüberdi’nin adını duyarak, onun hayatını öğrenerek büyüdük. Bizim geleceğimiz için büyük bir emek verdiğini anladık. Celaleddin Mengüberdi’nin adaletini, cesaretini, mertliğini öğrenmek bizim için çok önemli. Tarihi dizilerde bizim o rolleri canlandırmamız, o insanları tanıtmamız çok önemli” sözleriyle ifade etti.

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi Türk dünyası için çok önemli 7

Yulduz Radjabova dizi için eğitim sürecini ve Bozdağ Film Platosu’nu “Biz Özbekistan’dayken böyle çalışmayı, kılıç binmeyi, at öğrenmeyi hayal ediyorduk. Bu kadar büyük bir dönem işinde çalışmayı hayal ediyorduk. Buraya ilk geldiğimizde ilkokuldaki çocuklar kalemi nasıl tutuyorsa biz de kılıcı öyle tutuyorduk. Eğitimimiz yoktu. Evet, yorulduk, zorlandığımız oldu ama çok eğlenerek ve isteyerek yaptık. Buraya geldiğimizde, bu kadar büyük bir yerde platonun olduğunu görünce çok şaşırdık. Burada üç tarih yaşıyor: Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Bozkır Arslanı Celaleddin… Biz bunu görünce buraya ne kadar büyük emek verildiğini, nasıl güzel bir dekorasyon yapıldığını anladık” sözleriyle anlattı.

“KUTLU BİKE SEVDİKLERİ İÇİN KENDİNDEN VAZGEÇEBİLECEK BİR KADIN”

Kutlu Bike’yi anlatan Radjabova, karakterinin hikaye içindeki yeri hakkında ise “Hepimiz biliyoruz ki o dönemin kadınları mert, cesur, açık fikirli, iradeli kadınlar ve onlar sadece kendilerini değil, ailesini, sevdiklerini koruyabiliyorlardı. Kutlu Bike de böyle kadınlardan biri. Ailesi, sevdikleri için kendisinden bile vazgeçebiliyor. Ailesinden sevdiği bir insan için kendi vicdanından vazgeçti ve orada kendisiyle savaşmaya başladı. Kardeşi esir ve casusluğu da onun için yapıyor. Doğru bir karar vermek için kendisiyle savaşıyor. Burada da Kutlu Bike’yi aşk kurtarıyor” şeklinde konuştu.

“SAVAŞ SAHNELERİ AKLIMDAN HİÇ ÇIKMADI”

‘Bozkır Arslanı Celaleddin’de en çok etkilendiği sahne hakkındaki soruya “Aksaray’daki savaş sahnesi muhteşemdi. Büyük bir hazırlık yapılmıştı. Çok büyük bir ekip çalıştı. Oradaki atmosfer çok güzeldi. İster istemez insan o döneme giriyor. Ben orada Emre Kıvılcım’ın çalışmasına bayılmıştım. Hava 50 dereceye yaklaşmıştı ve Emre o sahneye çok büyük bir emek vermişti. Sahne çok uzun sürdü ve her ‘kayıt’ dendiğinde Emre her şeyini veriyordu. Gerçekçi olsun diye çok uğraşmıştı. O sahneler benim aklımdan hiç çıkmadı” şeklinde yanıt verdi.

“TÜRK OYUNCULAR SAYESİNDE KENDİMİZİ HİÇ YALNIZ HİSSETMEDİK”

Türk oyuncuların kendilerine olan desteklerinden ötürü yabancılık çekmediklerini dile getiren oyuncu, “Biz pandemiden dolayı ailemizden bir sene uzakta kaldık ve buradaki Türk oyuncular bize o kadar yardım ettiler ki kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Ben Gülenay Kalkan’ı çok sevdim. Çok iyi bir insan, çok iyi bir oyuncu. Bize de sözleriyle çok destek oldu. Kaan Yalçın, Sezgin Erdemir, Cemal Hünal… Biz bu oyuncular sayesinde kendimizi hiç yalnız hissetmedik.

Özellikle Emre Kıvılcım’a teşekkür etmek istiyorum. Telaffuzum daha iyi olsun diye benimle kelime kelime çalışıyordu. Sahnemizi çalışırken okuduklarımı hemen düzeltiyordu. Özbekistan’da dizimiz çok iyi karşılandı. Emre’yi çok sevdiler. Celaleddin olarak kabul ettiler. Celaleddin Harezm’den çıktı. Harezm şehrindeki insanlar onu kahramanı olarak kabul ettiler. Bu projede herkes çok emek verdi. Herkese samimiyetleri, destekleri, en önemlisi insanlıkları için teşekkür ediyorum” dedi.