Ana sayfa Sosyal Medya Çukur ve Yasak Elma dizilerine üst üste yeni cezalar!

Çukur ve Yasak Elma dizilerine üst üste yeni cezalar!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi rekabetinde reyting için mücadele eden iki dizinin RTÜK’ten sık sık ceza alması da dikkatlerden kaçmıyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun son yaptığı toplantıdan da iki diziye ceza kararları çıktı.

Show TV ekranında Mayıs ayının sonunda final yapacağı bilinen Çukur dizisi ile 4. sezonu devam eden ve henüz 5. sezon olup olmayacağı netleşmeyen Yasak Elma dizilerindeki bazı sahneler izleyicileri rahatsız etti. Şikayetlerin RTÜK’e de ulaşması üzerine uzmanlar tarafından inceleme başlatıldı.

RTÜK’ün toplantısında hazırlanan raporlar görüşüldü ve hem Çukur hem de Yasak Elma dizilerine cezalar verildi. Her iki dizi daha önce de Üst Kurul tarafından çeşitli nedenlerle cezalandırılmıştı.

Çukur dizisinde yer alan birtakım sahnelerde kavga, şiddet ve işkence görüntülerinin kanunda yer alan “Yayın hizmetleri, şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz” hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle Show TV’yi idari para cezası uygulandı.

FOX’ta yayınlanan “Yasak Elma” dizisi de Üst Kurul’a gitti. Üst Kurul, yayın ilkelerini ihlal eden yayıncı kuruluşa idari para cezası uyguladı.

tv8’de yayınlanan Survivor yarışması da cezalardan nasibini aldı. “Survivor”daki fiziki performans oyunlarında oyuncular arasında yaşanan gerilimler sırasında çıkan kavga ve argo kullanımının ekrana yansıması TV8’e ceza getirdi.

Programda şiddeti bir model olarak gösteren örneklerin çok sayıda yer aldığı, böylelikle şiddetin normalleşmesine sebep olunduğu kanaatine varılması sonrasında tv8’e idari para cezası uygulandı.