Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri DasDas’ta tiyatroseverler için birçok seçenek var!

DasDas’ta tiyatroseverler için birçok seçenek var!

tarafından ker_def

Son yıllarda tiyatronun nabzını tutan DasDas, ilgiyle takip edilen oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturmayı sürdürüyor. Bu hafta, ‘Zengin Mutfağı’, ‘Vahşet Tanrısı’, ‘Deli Bayramı’ ve ‘Romeo & Juliet’ DasDas Sahne’de seyircisini bekliyor.

Prömiyerinden bu yana kapalı gişe oynayan ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Zengin Mutfağı’ bu hafta dört temsille tiyatroseverleri sevindirecek. 8-9-15 ve 16 Kasım akşamları 20.30’da DasDas Sahne’de oynanacak oyun Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını konu alıyor. Vasıf Öngören imzalı oyunda Şener Şen’e Gizem Ergün, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya ve Uğur Arda Başkan’dan oluşan genç bir kadro eşlik ediyor.

Fransız oyun yazarı Yasmina Reza’nın imzasını taşıyan ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Vahşet Tanrısı’ 10 Kasım ve 17 Kasım akşamları 20.30’da DasDas’ta sahneleniyor. Binnur Kaya, Dolunay Soysert, Güven Kıraç ve Levent Ülgen’in performanslarının övgüler topladığı oyun, çocuklarının kavgalarının ardından orta yolu bulmak üzere bir araya gelen ebeveynlerin hikayesini merkezine alıyor.

Bu sezonun ilgiyle takip edilen oyunu ‘Deli Bayramı’, 14 Kasım günü 17.00’de, 18 Kasım akşamı ise 20.30’da sanatseverlerle buluşacak. Turgut Özakman’ın kaleminden dökülen oyun, Devekuşu Kabare’de ‘Deliler’ adıyla oynandıktan sonra şimdi de DasDas’ta Metin Akpınar süpervizörlüğünde perdelerini açıyor. Yönetmenliğini Metin Akpınar ile Mert Fırat’ın beraber üstlendiği oyunda Alper Baytekin, Ayşegül Cengiz, Büşra Alnıtemiz, Cansu Boz, Didem Balçın, Erdi Güçlü, Hande Özkurt, Kadir Burak Baydar, Mert Fırat, Nila Fırat, Özgün Aydın, Tunahan Çilingir ve Volkan Yosunlu bir araya geliyor. Delilerin bu sefer de DasDas’ı ele geçireceği oyun, izleyenlere keyifli bir komedi sunuyor.

DasDas, bu haftaya Shakespeare’in kült eseri ‘Romeo & Juliet’le veda ediyor. Oyun, birbirlerine düşman Capulet ve Montague ailelerinin çocuklarının arasında doğan imkansız aşkı 19 Kasım akşamı 20.30’da DasDas Sahne’ye taşıyor. Mert Fırat ile Nagihan Gürkan tarafından sahneye konulan ‘Romeo & Juliet’te Deniz Can Aktaş Romeo’ya, Naz Çağla Irmak ise Juliet’e hayat verirken bu büyük aşkın hikayesinde ikilinin yanı sıra Ayberk Aladar, Barış Gönenen, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Avcı, Ceren Boz, Erdem Akakçe, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Hülya Gülşen, Onur Tanyeri, Sinan Gülşen ve Ümit Erlim yer alıyor.