Ana sayfa Sinema Demet Akbağ, Ata Demirer ile dostluğunu sinemaya borçlu

Demet Akbağ, Ata Demirer ile dostluğunu sinemaya borçlu

tarafından ker_def

Star TV ekranında Akrep dizisine başlayan usta oyuncu Demet Akbağ, Haber Global ekranında ilgiyle izlenen ‘Jülide Ateş ile 40’ programında Jülide Ateş’in sorularını yanıtladı. Programın 14 Ocak Perşembe akşamı ekrana gelen 40’ıncı bölümünün özel konuğu olan ünlü oyuncu, Ata Demirer hakkında çok güzel sözler söyledi.

Ata Demirer ile birlikte Eyvah Eyvah isimli film serisinde rol alan Akbağ, geriye büyük bir dostluğun, kardeşliğin kaldığını söyledi. Ata Demirer’i anlatan Akbağ’ın şu sözleri oldukça dikkat çekiciydi: “Eyvah Eyvah’ta kardeş kazandım. Ata’yı tanırdım, severdim ama, film çalışması sırasındaki yakınlaşmamız bizi abla kardeş, arkadaş, dost yaptı. İyi ki de oldu. Meslektaşım, arkadaşım, kardeşim, zaman zaman özleyip sadece sesini duymak için aradığım, benim için çok özel biridir Ata.”

Demet Akbağ, Ata Demirer ile dostluğunu sinemaya borçlu 7

Sansür konusuna da değinen ve kendisinin rol aldığı bir oyunun sansüre uğramadığını anlatan Demet Akbağ, sanatın özgür olması gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“Ben uğramadım, benim oynadığım bir oyun sansüre uğramadı. Ama tabii ki çok fazla sansürle alakalı, yanlış kararlar verilerek sansürlenen, kalkan oyunlara tanıklık ettik, oyun ya da film… Sanatın dinamiğine, ruhuna aykırı sansür. Özgür olmalı sanat. Benim başıma gelmedi ama, gücümüz yettiğince sendika olarak da, sendikalı olmak da gerekmiyor bunun için; bütün meslektaşlarımın aynı görüşte olduğunu söyleyebilirim. Sansür sanatın ruhuna aykırı!”