Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Demet Akbağ’lı Aydınlıkevler oyunu Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanıyor!..

Demet Akbağ’lı Aydınlıkevler oyunu Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanıyor!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Senaryosu Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınan, yapımını BKM’nin üstlendiği, usta oyuncu Demet Akbağ’ı uzun yıllar sonra yeniden tiyatro sahnesinde hayranlarıyla buluşturan Aydınlıkevler adlı oyun İstanbul temsillerinin ardından mayıs ayında yaz turnesinin ilk gösterilerini Bursa ve İzmir’de gerçekleştirecek.

Bir Demet Tiyatro’yla 90’lı yıllara damga vuran ve ardından Vizontele başta olmak üzere birçok projeye imza atan Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ ikilisi yıllar sonra tekrar bir tiyatro oyununda bir araya geldi.

Seyirciden gördüğü büyük ilgi ile yoluna kapalı gişe olarak devam eden Aydınlıkevler’in yönetmenliğini Serdar Biliş yapıyor.

Oyunda usta oyuncu Demet Akbağ’a Salih Bademci, Burak Dakak, Sinem Ünsal, Nebi Tolga Yılmaz, Sevda Baş, Caner Alkaya, Barkın Sarp, Ömer Güneş ve Kiraz Tosun eşlik ediyor.

Demet Akbağ'lı Aydınlıkevler oyunu Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanıyor!.. 68

Aydınlıkevleri Türkiye turnesi kapsamında 20 Mayıs Cuma Bursa Açıkhava Tiyatrosu’nda, 29 Mayıs Pazar ve 30 Mayıs Pazartesi ise İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda seyirci karşısında olacak.

Turne biletleri hızla tükenirken, oyunun yaz boyu sürecek turnesinin yeni tarihleri ve şehirleri önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Aydınlıkevler oyunu bir mahallede geçen hikayesiyle dikkat çekiyor. Oyun, Hicri adlı berberin anlattığı hikâyeyle başlıyor. Oyun, izleyiciyi 70’li yılların atmosferi ile soğuk Ankara gecelerine taşırken, bir yandan da dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir mahallede, herhangi bir babaanne ile torunun hayatından, zamansız ama ‘her zamana ait’ bir hikaye anlatıyor.

Bakkalından muhtarına, pastanesinden camcısına izleyiciyi eski bir mahalleye konuk eden Aydınlıkevler; camları kıran küçük toplar ve mahallenin yeni komşusu ‘Amerikalılar’ ile uluslararası bir krize ev sahipliği yapıyor.