Ana sayfa Dizi Haberleri Destan dizisi için önemsenmesi gereken iki ciddi eleştiri var!

Destan dizisi için önemsenmesi gereken iki ciddi eleştiri var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Salı akşamları atv ekranında yayınlanan Destan dizisi büyük bir çıkışa imzasını attı. Sadece ülkemizde değil, birçok ülkede yayınlanmaya başlanan dizi ile Türkiye’nin tarihi yapım kalitesini ne kadar yükselttiğinin mesajı da yurt dışına etkili şekilde veriliyor.

Bozdağ Film tarafından 30 bin metrekarelik platoda çekilen Destan dizisi için binlerce kişi emek verdi. Birçok yardımcı oyuncunun da rol aldığı dizide kadın başrol olarak Ebru Şahin yer alıyor. Akkız isimli destansı bir savaşçı kadına hayat veren ünlü oyuncu, böyle etkili bir rol geldiği için düşündüğünden daha erken setlere dönüş yaptı.

Hercai dizisiyle büyük çıkış yapan Ebru Şahin’in belki de Türk dizi tarihinde en özel kadın savaşçı olarak öne çıktığı bir yapım oldu Destan… Dizinin ikinci bölümü de yayınlandı ve çok iyi reytingler alması projenin izleyiciler tarafından beğenildiğine işaret ediyor. Sosyal medyada da dizi hakkında çok olumlu yorumlar yapılıyor.

Destan dizisi için şimdiye kadar önemsenecek tek bir eleştiri daha olmamıştı. Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu ise dizi ile ilgili yorumunda ince ama etkili iki eleştiride bulundu.

Dönem dizisi çekmenin, tarihi yapımları izleyicilere sevdirmenin artık sektörün başardığı bir konu olduğuna dikkat çeken Sina Koloğlu, Destan’da da bu durumun hissedildiğini belirtiyor.

Bu dizi bir belgesel değil, gerçek bir hikayenin yansıması da değil. Destan aslında Bozdağ Film’ni sahibi Mehmet Bozdağ’ın hayalinde kurguladığı bir yapım olarak yola çıktı. Şimdi ise gerçek oldu ve izleyiciler de Akkız’ın savaşçı kadın özelliklerini ekranda izlemeyi sevdi.

Destan dizisi için önemsenmesi gereken iki ciddi eleştiri var! 7

Ancak diziye yönelik yapılan tüm pozitif yorumların yanı sıra bazı eleştirilere de yer vermek lazım.

Sina Koloğlu, yazısında İslam öncesi Türkler konusunda dizide verilen mesajların doğruluğunu sorguladı. Bu konu üzerin tarafsız ve tarihçilerin yapacağı açıklamaların önemli olacağını belirten Sina Koloğlu, Destan’ın kurgusal bir dizi olduğuna da dikkat çekiyor.

Sina Koloğlu ayrıca dizide yer alan botoks yüzünden mimiklerini ve ifadelerini yansıtamayan oyuncular bulunduğuna da değindi.

“Bir de şu kadın oyuncuların ‘botokssuz olanlarından’ seçim olsa” diyerek eleştirisini ortaya koyan Sina Koloğlu, herhangi bir isim vermedi.

Destan dizisinde kadın oyuncular arasında boktoslu olduğu için bunun ekrana yansıdığı ve kötü bir görüntü olduğu değerlendirmesi yapımcılar tarafından da dikkate alınacaktır.