Ana sayfa Dizi Haberleri Destan dizisinin ruhunu yansıtmak için çok özel hazırlık!

Destan dizisinin ruhunu yansıtmak için çok özel hazırlık!

tarafından ker_def

Destan dizisi için oyuncular tarih dersleri aldı! 23 Kasım Salı akşamı atv’de yayınlanacak ilk bölümüyle ekran yolculuğuna başlayacak Bozdağ Film imzalı ‘Destan’ dizisi, izleyiciyi çok farklı, benzersiz ve efsanevi bir hikayeye davet ediyor.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Emir Khalilzadeh’in yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı ‘Destan’ın başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar üstleniyor.

Hazırlık süreci bir yıl boyunca devam eden ‘Destan’da 8’inci yüzyıl Orta Asya yaşamını ekrana taşımak yoğun bir çalışma yürütüldü.

Dizisinin danışmanları Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan ve Prof. Dr. Erkan Göksu, hikayenin geçtiği dönem ve dönemin yaşamıyla ilgili oyunculara üç ay boyunca teorik dersler verdi.

Ebru Şahin yaptığı açıklamada bu derslerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyledi. Ön hazırlıkların iyi yapılmasının ardından sete çıkan ekip, o dönemin ruhunu yansıtma konusunda daha deneyimliydi.

Destan dizisinin ruhunu yansıtmak için çok özel hazırlık! 7

Ebru Şahin’de bu noktaya dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Kılıç eğitimi, yakın dövüş eğitimi, okçuluk, at üstünde okçuluk gibi işin uzmanı eğitmenlerden dersler aldık. Aynı zamanda tarih profesörleri ile dönemin ruhunu yansıtabilmek için derslerimiz oldu.”

Kendisinin özellikle kılıç kullanma, yakın dövüş, ok atma gibi eğitimleri daha fazla aldığını belirten Ebru Şahin, bu çalışmaların hepsinin dizi için çekime başladıklarında çok faydasını gördüklerini ifade etti.