Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerine bir kardeş geldi, dizi bombasını atv patlattı!

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerine bir kardeş geldi, dizi bombasını atv patlattı!

tarafından ker_def

‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Kuruluş Osman’ dizilerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, çok konuşulacak yeni bir tarihi dizi ile yakında atv ekranlarında olacak. ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’, Cengiz Han’ın “Keşke böyle bir oğlum olsaydı” diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan, cesaretin ete kemiğe büründüğü, onurlu savaşçı Celaleddin Harzemşah’ın efsanevi hikayesini anlatacak.

Cengiz Han’ın “keşke böyle bir oğlum olsaydı” diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan, İslam dünyasını içene sürüklendiği büyük bir iç savaş ve kaostan çıkarıp birleştirmeye çalışan, dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in hikayesini anlatan dizinin yapım ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ üstlendi.

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerine bir kardeş geldi, dizi bombasını atv patlattı! 7

Genel yönetmenliğini Metin Günay’ın, yönetmenliğini Kazakistanlı Nurgissa Almurat’ın yaptığı Türk-Özbek ortak yapımı ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu üstlendi.

Dizinin kadrosunda Türkiye’den Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer aldı.

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin yayın tarihi henüz açıklanmadı, ancak yakında atv ekranında izleyicilerle buluşacağı duyuruldu.