Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Elkızı dizisinde oyunculara itiraz yok ama içerik parlak değil!

Elkızı dizisinde oyunculara itiraz yok ama içerik parlak değil!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sevda Erginci, İsmail Ege Şaşmaz ile Perihan Savaş’ın başrollerinde yer aldığı Elkızı isimli dizi Fox TV ekranında yayınlanmaya devam ediyor. Dizinin yeni bölümlerini bekleyen bir kitle oluştu. Ancak reytinglerin çok iyi seviyede olmadığını ve son bölümde yaşanan düşüşün de gidişatı olumsuz etkileyebileceğine yönelik bir sinyal olduğu düşüncesi hakim.

Elkızı dizisinin hikayesine yönelik eleştiriler de artıyor. Oyunculuk performansları konusunda yapılan değerlendirmeler olumlu… Gökçe Akyıldız’ın da uzun bir aradan sonra yeniden televizyon dizilerine dönmesini sağlayan Elkızı dizisinde güçlü kadın imajı dikkatlerden kaçmıyor.

Ezo karakterinin sergilediği bu güçlü kadın durumu birçok izleyici için tatmin edici olurken, kimi dizi hayranları ise Ezo karakterinin tavırlarına yönelik eleştirel bir yaklaşım sergiliyor.

Elkızı dizisi ile ilgili Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da önemli eleştirilerde bulundu. Dizide oyunculuk performanslarına itiraz olmadığının altını çizen Anibal Güleroğlu, hikayeye yönelik ise hayal kırıklığını yansıttı.

Anibal Güleroğlu, Elkızı dizisiyle ilgili şöyle yazdı:

“Mutsuzlukların, şiddetin ve dalaverenin ana tema haline geldiği dizi dünyamızda sıradanlığı aşabilen yapım sayısı oldukça az. TRT için çekilen uyarlamasıyla gayet güzel bir performans sergilemişken FOX ekranında yer alan yeni nesil haliyle popüler kültüre oynayan klişelerin ötesine geçemeyen… Gözlerini pörtlete pörtlete oradan oraya koşturup ortalık karıştıran Seher’i, Ezo’nun üvey kız kardeşi yaparak Zeliha’nın Resul’e ihanet içinde olduğunu yansıtan… Ve bu yolla adeta Resul’ün işlediği cinayeti haklı konuma getiren ‘El Kızı’ dizisi de sıradanlar kervanına katılanlardan. Oyuncu performanslarına sözümüz yok ama içerikte durum parlak değil.

Ön değerlendirmemde ‘‘Orijinal içerikten ‘devam öyküsü’ geliştirmeye niyetli bir iş görünümünde’’ yorumumu yaptığım… Lakin bölümler yayınlandıkça devam öyküsünü şiddet ve paragözlük dalaveresi klişesine döndürdüğünü gördüğüm ‘El Kızı’ bu haliyle nereye kadar işi götürür derseniz… Nafile çırpınışlardan vazgeçilmediği sürece zor derim.”

Elkızı dizisinin ilk 4 bölümü yayınlandı. Beşinci yeni bölüm 20 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00’da yayınlanacak ve fragman da paylaşıldı: