Ana sayfa Dizi Haberleri En tehlikeli anneler Fox TV’nin final kararı alınan dizisinde buluştu!

En tehlikeli anneler Fox TV’nin final kararı alınan dizisinde buluştu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında yayınlanan Elkızı dizisinde üç başrol oyuncusu bir araya geldi. Sevda Erginci, Perihan Savaş ve İsmail Ege Şaşmaz… Çekimleri Muğla’da yapılan Elkızı dizisinde güçlü bir dram hikayesi anlatılıyor. Dizinin 10 bölümü yayınlandı ve Fox TV tarafından da 13. bölümün final olması kararı alındı.

Sevda Erginci’nin Ezo karakteri ile dikkatleri çektiği dizide Cavidan karakterinde ise Perihan Savaş’ı görüyoruz. Usta oyuncu yine çok başarılı bir performans ortaya koyuyor. Ekranlardaki en tehlikeli anne karakterlerinden birisi olarak görülen Cavidan, hırsıyla çevresine zarar veren birisi.

Toprak Sağlam’ın canlandırdığı Nermin karakterinin de benzer yönlerine dikkat çeken Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, bu ikiliyi ‘dizilerde en tehlikeli anne karakterleri’ arasında gösterdi.

En tehlikeli anneler Fox TV'nin final kararı alınan dizisinde buluştu! 8

Anibal Güleroğlu, iki karakterin yapılarının benzerliğine dikkat çekerek şöyle yazdı: “Perihan Savaş’ın canlandırdığı Cavidan Bozdağlı ve Toprak Sağlam’ın hayat verdiği Nermin karakterleri gerek düşünce yapılarıyla gerekse eylemleriyle, hem ailelerine hem de çevrelerine zarar veren hırslı tipler.”

Kendisi de bir el kızı olmasına rağmen Cavidan’ın kocasından aldığı soyadına abartılı şekilde sahiplendiğini belirten Anibal Güleroğlu, şu detaya dikkat çekti:

“Kocasından gelen soyadını çokça sahiplenip korumacılık bahanesini tüm yanlışlarına kılıf yapan Cavidan ‘Benim doğurduğum’ diyerek oğlunun tüm kötülüklerini, zorbalıklarını görmezden gelen bir anne. Bu tavrıyla aslında kendi oğluna kötülük ettiğini algılamayan Cavidan’ın ‘El kızı’ olarak nitelendirdiği gelinine karşı yapılan maddi – manevi şiddeti normalleştirmekle kalmayıp, onun canına kastedilmesine dahi sessiz kalması kötü anneliğinin zirve yaptığı nokta.”

En tehlikeli anneler Fox TV'nin final kararı alınan dizisinde buluştu! 9

Elkızı dizisindeki bir diğer tehlikeli anne figürüne hayat veren Toprak Sağlam, her zaman olduğu gibi yine oyunculuk resitali sergiliyor. Nermin karakterinin Cavidan’dan bir farkının olmadığını belirten Anibal Güleroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sırf para ve lüks uğruna yıllarca Resul’le gizli ilişki yaşamakta sakınca görmeyen Nermin, oğlunun kadınlarla ilişkisinde de çıkarcılıktan yana. Büyük oğlunu kendi gibi menfaat uğruna dolap çevirecek karakterde yetiştirip yaptıklarına karşı çıkan küçük oğlunu dışlayan… Ezo’yu yolunacak kaz görüp oğlunun işlediği cinayeti soğukkanlılıkla örtbas eden Nermin, çocuklarını değil tamamen kendi keyfini düşünen ve bu süreçte yoluna çıkanları yok etmekten çekinmeyen tehlikeli – zararlı bir anne!”

Yazarın yorumuna göre Elkızı dizisindeki bu iki anne karakteri kadının kadına kötülüğünün bir örneği olarak öne çıkıyor… Yaptıkları ve düşünceleri ile hem Cavidan hem de Nermin, tehlikeli anneli figürü olarak dikkatleri çekiyor.