Ana sayfa Dizi Fragmanları Erdal Beşikçioğlu’nun Hamlet dizisinin afişine sansür eleştirisi!

Erdal Beşikçioğlu’nun Hamlet dizisinin afişine sansür eleştirisi!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Gain’in uzun süredir merakla beklenen yeni dizisi Hamlet 19 Ekim’den itibaren Gain Medya’da izleyiciyle buluştu.

Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği Elit İşçan ve Erdal Beşikçioğlu’nun baş rolünde yer aldığı dizinin oyuncu kadrosu da son derece etkileyici isimlerden oluşuyor. Dizide Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay ve Mustafa Alabora gibi usta isimler yer alıyor.

Oyuncu kadrosuyla göz kamaştıran dizi sosyal medyada farklı, sokakta farklı afişle çıkınca yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Medyatava yazarı gazeteci Cengiz Semercioğlu sansürün peşine düştü.

Cengiz Semercioğlu sosyal medyada ‘Bu sansür kimin eseri’ diye sordu. Hamlet dizisinin lansmanında ve sosyal medyaya çıkan afişlerinde Erdal Beşikçioğlu’nun önünde uzanmış yatan oyuncu Elit İşcan yarı çıplak görünürken, sokak afişlerinde üzerine battaniye örtülmüş olarak görünüyor.

Medyatavada yer alan haberde, konuyla ilgili Gain Medya’dan bir açıklama yapılmadığına dikkat çekilerek, “Medyatava, Gain yönetimine bu konuyu sordu ancak Gain yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmak istemediklerini söylediler. ‘Valilik ya da herhangi bir yetkili makamdan uyarı mı geldi, yoksa bu bir oto sansür mü’ sorumuza yanıt alamadık.

Ancak fotoğrafların önceden çift versiyonlu hazırlanmış olması, son 20 yılda hızla muhafazakarlaşan Türkiye’nin siyasi ikliminden Gain’in de etkilendiğini, ‘Ne gerek var şimdi başımıza iş almayalım’ denerek oto sansürün çalıştırıldığı olasılığını güçlendiriyor” dendi.