Ana sayfa Sosyal Medya Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz krizinde en büyük mağdır izleyici oldu

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz krizinde en büyük mağdır izleyici oldu

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Geçen haftaya Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) dizisindeki gelişmeler damgasını vurdu. 26 Ekim Salı akşamı EDHO’nun ekrana gelmesi beklenen yeni sezon ilk bölümünün yayınlanmamasıyla başlayan olaylar bitmiyor. İzleyici ise hala kendilerine bir açıklama yapılmasını bekliyor. Ancak gelişmeler dizinin resmen bittiğine işaret ediyor.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın 200. bölümü 26 Ekim Salı akşamı yayınlanacaktı. Hatta dizi yeni sezonda 12 yeni oyuncuyu kadrosuna katmıştı. Ancak EDHO’nun yayınlanacağı saatte izleyici Baba Parası isimli bir filmle karşılaştı.

Dizinin hayranları durumu anlayamadı. Kanaldan bir açıklama yoktu. Dizinin ve kanalın sosyal medya hesapları yoruma kapatılmıştı. Hatta diziyle ilgili tanıtım da yayından kaldırılmıştı. İddialara göre ATV’nin yapım şirketine verdiği sözü tutmamış, yapımcı şirket de resti çekmişti. Oktay Kaynarca’nın veda açıklaması ise sonun başlangıcı gibiydi…

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz krizinde en büyük mağdır izleyici oldu 7

Dizinin yapımcısı ile yayıncı atv arasında yaşanan bu kriz bütçe nedeniyle çıktı. Tüm ekibe zam isteyen BVB Yapım ilk başta söz aldı ama sonrasında atv sözleşmeyi imzalamadı. Atv’nin dizinin ekibinden kimse ile bir bağlantı kurmaması ve sessizliğini koruması da çok anlamlı bir tavır oldu.

200. bölüm çekilmişti ve tüm oyunculara yapımcı tarafından bölüm ücretleri ödendi. Ardından da oyuncuların sözleşmeleri alabilecekleri ve serbest kaldıklarına yönelik gazeteci Birsen Altuntaş tarafından bir iddia ortaya atıldı.

Bu iddia dizinin resmen bittiğinin de göstergesi olarak değerlendiriliyor… Eşkıya Dünyaya Hküümdar Olmaz krizinden en büyük kaybı ise izleyiciler yaşadı. 6 sezon boyunca emek verip, zaman harcayıp uzun saatler boyunca ekran başından kalkmayan izleyiciler heyecanla yeni sezonu beklerken ortaya bu kriz çıktı.

Dizinin hayranları sosyal medyadan yaşananlara inanamadıklarını belirten yorumlar paylaşıyor. Bu noktaya gelmesinin nedenleri ve sorumlular konusunda kafa karışıklığı da bir hayli fazla. Kimse gerçekte ne olduğunu, ne yaşandığını bilmeden sorumlu arıyor. atv bir yanda, yapımcı diğer yanda, oyuncular bir başka tarafta… Hepsi için dizinin bir ekonomik gerçeği var.

Ancak dizinin izleyicileri için bir duygusal gerçeklik var. İşte dizi hayranları bu duygusal noktada en büyük kaybeden oldu. Yıllarca emek verilen bir projenin bu şekilde sorunlarla karşılaşması ve görünüşe göre de bitme aşamasında olmasını izleyiciler şaşkınlıkla karşılamaya ve neler olduğunu anlamaya çalışıyor.