Ana sayfa Sinema Farah Zeynep Abdullah’ın rol alacağı Bergen filminde bir sorun daha çıkabilir!

Farah Zeynep Abdullah’ın rol alacağı Bergen filminde bir sorun daha çıkabilir!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ülkemizde Acıların Kadını olarak bilinen arabesk şarkıcısı Bergen’in hayatını anlatan aynı adlı filmin peşini şanssızlıklar bırakmıyor. Milliyet gazetesi köşe yazarı Ali Eyüboğlu uzun süredir çekimlerine hazırlanılan Bergen filminde yeniden bir sorun yaşanabileceğine dikkat çekti.

Bergen filminin çekilmesine yaklaşık iki yıl önce karar verilmişti. Filmde başrolü oynaması için Serenay Sarıkaya ile anlaşılmıştı. Ancak her şey yoluna girmişken pandemi patladı ve filmin çekimleri ertelendi.

Pandemi bitmek bilmedi ve film ancak birkaç ay önce yeniden gündeme geldi. Ancak artık filmin çekimlerinin tarihi Serenay Sarıkaya’ya uymuyordu. Sarıkaya’nın projeden vazgeçtiği ortaya çıktı.

Farah Zeynep Abdullah'ın rol alacağı Bergen filminde bir sorun daha çıkabilir! 16

Ardından yeni bir başrol oyuncusu arayışına giren yapım şirketi bu kez usta oyuncu Demet Evgar’a teklif götürdü. Söylentilere göre Evgar rolü kabul etmişti. Bu karar yetenekli oyuncunu hayranları tarafından çok büyük mutlulukla karşılandı.

Ancak kısa süre önce Evgar’ın Bergen filminde rol almayacağı öğrenildi. Bu kez teklif Farah Zeynep Abdullah’a götürüldü. Abdullah teklifi büyük bir sevinçle kabul etti. Son durumda Bergen’i Farah Zeynep Abdullah oynayacak.

Farah Zeynep Abdullah'ın rol alacağı Bergen filminde bir sorun daha çıkabilir! 17

Ancak şimdi ortada film için yeni bir sorun daha var. Bu soruna Milliyet gazetesi köşe yazarı Ali Eyüboğlu dikkat çekti. Eyüboğlu dünkü köşe yazısında filmi çekecek yapımcı Mine Şengöz’ü iki sebepten ötürü tebrik ettiğini söyledi. Eyüboğlu “ Birincisi ‘İznim olmadan bu filmi çekemezler’ demesine rağmen geri adım atmadı. Şengöz, Bergen rolü için Farah Zeynep Abdullah’ı seçmekle doğru yaptı. Sema Kaygusuz’un yazdığı senaryoyu okumadığım için nasıl bir Bergen filmi yapacaklar bilmiyorum. Tanıdığım, söyleşi yaptığım ve Yavuz Hakan Tok’un ‘Acıların Kadını Bergen’ kitabını okuduğum için biliyorum, Bergen; sadece bir arabesk yıldızı değil, bu ülkede kadına şiddetin katmerlisini yaşayan biriydi” dedi.

Eyüboğlu’nun yazdığına göre yapımcı Şengöz ve yazar Tok projenin başından beri birlikte hareket ediyordu. Ancak Şengöz’le Tok, fikir ayrılığına düşünce yolları ayrıldı. Dolayısıyla Eyüboğlu’na göre film vizyona girdikten sonra Tok, telif hakkıyla ilgili bir dava açabilir.

Bu arada Bergen filminin çekimlerine yakında başlanacağı da öğrenildi.