Ana sayfa Dizi Arşivi Fırtına Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Fırtına Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Fırtına, yapımcılığını BKM’nin  yaptığı, yönetmen koltuğunda Metin Balekoğlu’nun oturduğu, senaryosu Gökhan Horzum tarafından kaleme alınan, komedi ve aile türünde ki Türk yapımı televizyon dizisidir.

Fırtına dizisi 48. bölüm ekranda kalmayı başardı. Burçin Terzioğlu, Murat Yıldırım, Zerrin Sümer, Jale Aylanç, Salih Kalyon, Erkan Can, Ayşen Gruda gibi önemli isimler dizinin kadrosunda yer aldı. Yurt dışında birçok ülkeye satışı yapılan dizi, geniş kitleler tarafından beğenilerek izlendi. Murat Yıldırım ile Burçin Terzioğlu, Fırtına dizisinde tanıştılar ve sonrasında evlendiler. Bu evlilik 2008-2014 yılları arasında devam etti.

Fırtına Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: BKM/ Necati Akpınar
Türü: Komedi- Aile
Yayın Tarihi: 3 Temmuz 2006- 16 Haziran 2007
Mekan: Trabzon/ Sürmene
Süresi:  75 dakika
Müzik: Aytekin Ataş
Başrol: Burçin Terzioğlu, Murat Yıldırım, Zerrin Sümer, Jale Aylanç, Salih Kalyon, Erkan Can, Ayşen Gruda.
Oyuncular: Münir Canar, Orhan Eşkin, Ömür Arpacı, Deniz Erözen, Cezmi Baskın, Nihan Büyükağaç, Goncagül Sunar, Hüseyin Avni Danyal, Türkü Hazer, Emirşah Bora, Fırat Can Aydın, Kadri Özcan, Deniz Evrenol, Erdal Küçükkömürcü, Şebnem Dokurel, Zeynep Ender İge, Eser Yenenler, Fatih Dokgöz, Ayla Arslancan.

GENEL İZLENİM:

İki Karadenizli ailenin yaşantısını komik bir dille ekranlara taşıyan Fırtına dizisinde aynı zamanda bu iki aileye mensup iki gencin aşk hikayesi de anlatıldı. 2006-2007 yılları arasında yayınlanan dizi unutulmaz Türk dizileri arasına girdi. Dizi adını, Karadeniz’in Fırtına Deresi’nden aldı.

Fırtına Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Ali ve Zeynep arasında yaşanan tutkulu aşk hikayesi…

Köyün yakışıklı delikanlısı Ali ile Karadeniz kadar inatçı ve güzel Zeynep, önlerindeki tüm engellere rağmen, bir gün kavuşmak umuduyla aşklarını sürdürürler.

Kısa zamanda zengin olma hayallerine dalmış, bahçesini, tarlasını unutan ve hemen köşeyi dönme derdinde olan Ali’nin babası Hasan ile definecilik macerasına soktuğu Zeynep’in babası ve kendisinin de zengin arkadaşı Fevzi, onların bu aşkına hoş baksa da kızın annesi Emine, köye kız vermek istemez. Bu aşka başka karşı çıkanlar da vardır tabi ki.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Burçin Terzioğlu (Zeynep)

Murat Yıldırım (Ali)

Zerrin Sümer (Sakine)

Jale Aylanç (Emine)

Salih Kalyon (Hasan)

Münir Canar (Fevzi)

Erkan Can (Abdullah Hoca)

Ayşen Gruda (Feraye)

Orhan Eşkin (Dursun)

Ömür Arpacı (Ziya)

Deniz Erözen (Melahat)

Cezmi Baskın (Bilal)

Nihan Büyükağaç (Tamara)

Goncagül Sunar (İklima)

Hüseyin Avni Danyal (Besim)

Türkü Hazer (Şirin)

Emirşah Bora (Soner)

Fırat Can Aydın (Ahmet)

Kadri Özcan (Ramazan)

Deniz Evrenol (Mine)

Erdal Küçükkömürcü (Faruk)

Şebnem Dokurel (Naz)

Zeynep Ender İge (Özlem)

Eser Yenenler (Erhan)

Fatih Dokgöz (Abidin)

Ayla Arslancan (Sabahat)

Fırtına Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR:

Karadeniz’in muhteşem doğasında yaşanan bir aşk hikayesinin anlatıldığı Fırtına dizisinin çekimleri Trabzon’un Sürmene ilçesinin  Aksu köyünde yapıldı. Her bir bölümünde Karadeniz’in eşsiz doğası da izleyiciye adeta görsel şölen yaşattı.

JENERİK:

Fırtına dizisinin müzikleri Aytekin Ataş’a ait. Yayınlandığı dönemde dizinin jenerik müziği de izleyici tarafından çok sevildi.

Fırtına Jenerik Müziği

TÜM BÖLÜMLER:

Fırtına dizisi 3 Temmuz 2006 yılında Kanal D ekranlarında başladı. Karadeniz’in muhteşem doğasında bir aşk hikayesini ekrana taşıyan dizi oldukça sevildi. Dizi, 16 Haziran 2007 tarihinde yayınlanan 48. bölümü ile final yaptı.

Fırtına dizisinin tüm bölümlerini Kanal D Arşiv youtube kanalında bulabilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Fırtına dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler de dizinin yayınlandığı dönemde YouTube’da yayınlandı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Klip / Karadeniz Karasun/ Gökhan Birben

Klip/ Sevmek Suç mu?

Ha Bu Ander Sevdaluk

UNUTULMAZ SAHNELER

Fırtına dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz.

Ali ve Zeynep Aşkı

Hasan ve Fevzi

Kumsal

YURT DIŞINDA ‘FIRTINA’ DİZİSİ

Türkiye’de sevilerek izlenen Fırtına dizisi başarılı grafiğini yurt dışında da sürdürdü. Calinos Firması, diziyi aralarında Almanya, İsviçre, Avusturya, Tayland, Tayvan, Vietnam, Macaristan, Polonya, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Yunanistan, Kosova, Azerbaycan, İran, Ortadoğu ülkeleri, Romanya, Katar, Arnavutluk, Hırvatistan, Bruney, Bosna, Ukrayna, İsrail, Singapur ve Malezya’nın da bulunduğu pek çok ülkeye pazarladı.