Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Gönül Dağı dizisine çok özel bir ödül verildi, bu ödül diğerlerinden çok farklı!

Gönül Dağı dizisine çok özel bir ödül verildi, bu ödül diğerlerinden çok farklı!

tarafından ker_def

TRT1, Gönül Dağı dizisi ile ne kadar gurur duysa bile o kadar az kalır… Dizinin verdiği mesajlar izleyiciler için çok olumlu oluyor… Bu mesajlardan en önemlisi de birlik ve beraberliğin insan hayatında ne kadar önemli olduğudur… Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin etkili reytingleri hak eden bir hikayesi bulunuyor.

Anadolu insanının yaşamına yönelik önemli bilgiler sunan, genç oyuncuların izleyiciler tarafındant tanınmasını sağlayan, hikayesi ile de ekran başındakileri mutlu eden Gönül Dağı, bir ödül de Türkçe’yi en doğru kullanma konusunda aldı.

Ekrana geldiği ilk günden itibaren televizyon izleyicilerinin ilgi odağı olan ve her hafta reyting rekoru kırarak başarısını tescillendiren TRT 1’in sevilen dizisi Gönül Dağı, RTÜK’ün “Yunus Emre Yılı Doğru Türkçe Kullanımı” ödülüne layık görüldü.

Gönül Dağı dizisine çok özel bir ödül verildi, bu ödül diğerlerinden çok farklı! 7

Türkçe’yi en doğru kullanan başarılı dizi seçilen Gönül Dağı’nın ödülünü, Yapımcı Ferhat Eşsiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen gecede, Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen ‘Yunus Emre ve Türk Dili Yılı’ kapsamında RTÜK tarafından hayata geçirilen ‘Türkçe Ödülleri’ dağıtıldı. Törende, 23 farklı kategorideki ödüller haber, belgesel, eğlence, eğitim, ekonomi, kültür sanat, animasyon ve radyo dallarında verildi.

Ödül törenine dizinin yönetmeni Yahya Samancı ve dizinin başrol oyuncuları Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’la birlikte Yapımcı Ferhat Eşsiz de katıldı.

Bu ödülün manevi değerinin çok kıymetli olduğunu belirten yapımcı, “Bu ödül bizim için gurur, motivasyon kaynağı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve RTÜK’e bizi böyle değerli bir ödüle layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.