Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisinin bu kadar çok beğenilmesi büyük bir fırsatı da beraberinde getirdi!

Gönül Dağı dizisinin bu kadar çok beğenilmesi büyük bir fırsatı da beraberinde getirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde çekimleri devam eden Gönül Dağı dizisinin tecrübeli oyuncuları ile genç isimlerin bir arada güçlü bir sinerji yaratmaları çok dikkat çekiyor. Hikayesi ile izleyicileri etkileyen ve reytinglerde de çok başarılı sonuçlar elde eden dizi, ikinci sezonda da etkili reytingler elde ediyor.

Sezonun en başarılı iki dizisinden birisinin Kuruluş Osman diğerinin ise Gönül Dağı olduğunu reyting sonuçlarından görebiliyoruz. TRT1’e büyük gurur veren dizinin genç oyuncuları öne çıkartması ile birlikte gelen ödüllere bir yenisi daha eklendi.

Bu ödül özellikle Türkçe’yi doğru kullanma çabası içindeki ekibin emeklerinin ödüllendirilmesi anlamı taşıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen ‘Yunus Emre ve Türk Dili Yılı’ kapsamında RTÜK tarafından hayata geçirilen ‘Türkçe Ödülleri’ dağıtıldı. Törende Gönül Dağı dizisi de Türkçe’yi en iyi kullanan dizi olduğu için ödüle layık bulundu.

Gülsim Ali İlhan ile Berk Atan, ödülü gururla taşırken dizinin ekibinin de her söze dikkat ettiği bir kez daha ortaya çıktı. Doğru Türkçe kullanımı ile bu ödülü kazanan Gönül Dağı, izleyicilere çok önemli bir mesaj da vermiş oldu.

Gönül Dağı dizisinin bu kadar çok beğenilmesi büyük bir fırsatı da beraberinde getirdi! 7

Dijital çağın gelişmesi ile birlikte sosyal medya yaygınlaştı ve Türkçe kullanımında birçok hatalar da meydana daha çok çıktı… Türkçe’nin doğru kullanılması konusunda Gönül Dağı dizisinin geniş bir izleyici kitlesine ulaşması önemli bir farkındalık oldu.

Bu ödül ekip için de çok kıymetli oldu… Çocukların ve gençlerin Türkçe’yi doğru kullanması ve güzel konuşması için Gönül Dağı dizisinin etkili bir mecra olduğunu söyleyebiliriz.

Dizinin yapımcısı Ferhat Eşsiz, “Biz dizimizde senaristlerimizle birlikte her cümleyi hatta her kelimeyi özenle seçerek kullanıyoruz. Bu konuda izleyicilerimizden de takdir topluyoruz. Gönül Dağı’nın çok güzel bir Türkçe, dil kullandığına dair izleyicilerimizden teşekkür mesajları alıyoruz, bu da bizi çok mutlu ediyor” açıklamasında bulundu.

Gönül Dağı dizisi sadece hikayesi ve başarılı oyunculuk performansları ile değil, Türkçe’yi doğru kullanma konusunda verdiği güçlü mesaj ile de takdiri hak ediyor.