Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisinin Eski Türkiye mesajları izleyenleri yüreğinden yakaladı!

Gönül Dağı dizisinin Eski Türkiye mesajları izleyenleri yüreğinden yakaladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında izleyicilerle Cumartesi akşamları buluşan Gönül Dağı dizisi, Anadolu’dan güçlü bir ses olarak yükseliyor. Türkçe’yi en iyi kullanan dizi ödülünü de alan Gönül Dağı, eski Türkiye’nin güzel manzaralarını sergiledikçe ekran başındaki birçok izleyici de içini çekiyor.

Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan ikilisinin başrollerinde yer aldığı dizi günümüzde artık azalan komşuluk ilişkilerine, ahlaki değerlere ve yardımlaşmaya yönelik mesajlarıyla izleyenleri çok memnun ediyor. Çift haneli reytingler elde eden ve sezonun en iyi iki dizisinden birisi olan Gönül Dağı, birçok izleyicinin düşüncesine göre eski Türkiye’nin güzel manzaralarını yeniden hatırlatıyor.

Twitter ortamında bir dizi izleyicisinin şu mesajı dikkat çekiciydi: “Diziye bak, büyükten küçüğe herkes Anadolu’nun bir tuğlası gibi, küçüklerde sadaka bilinci, büyüklerde komşuluk ilişkisi, hastaya olan hürmet. Sen dizi değilsin Gönül Dağı, sen TÜRKİYE’sin…”

Gönül Dağı dizisinin Eski Türkiye mesajları izleyenleri yüreğinden yakaladı! 7

Buna benzer yorumları sosyal medya ortamlarında görebilirsiniz. Gönül Dağı’nın ne kadar etkili olduğu ve Anadolu’da hala yaşamakta olan değerleri izleyenlerin ne kadar çok özlediğini de gösteriyor. Eski Türkiye olarak tarif edilen ve 1900’lü yılların ikinci yarısına atıf yapan birçok dizi izleyicisi de artık bu değerlerin kalmadığını belirten yorumlar paylaştı.

Ancak, Anadolu’da hala yaşamakta olan bu değerlerin şehir hayatının içinde kaybolmakta olduğu gerçeğini de Gönül Dağı dizisi herkesin önüne koymaya devam ediyor.

Anadolu insanının büyüklüğünü ifade ederken, artık şehirlerde yaşayan Türkiye’nin eski halinde kalan bu değerleri özleyenlerin sayısı Gönül Dağı dizisiyle birlikte artış gösteriyor.

Şehirleşme, dijitalleşme, değişen sosyal ortam ile birlikte eski Türkiye manzarasını sunan Gönül Dağı dizisinin reytinglerde çok iyi sonuçlar elde etmesi ve milyonları ekran başına toplaması da bu özlemin bir sonucu olarak dikkatleri çekiyor.

TRT’nin son dönemde yaptığı en önemli ve izleyenlere farklı bir duygu katan yapımın Gönül Dağı olduğu gerçeğini de bir kez daha ifade etmek ve kamu yayıncısının yetkililerini de tebrik etmek gerekiyor.