Ana sayfa Dizi Haberleri Son Yaz ve Elkızı dizilerine reyting nedeniyle final yaptıran Fox TV, Maske Kimsin Sen’e neden katlanıyor?

Son Yaz ve Elkızı dizilerine reyting nedeniyle final yaptıran Fox TV, Maske Kimsin Sen’e neden katlanıyor?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Büyük tartışma yaratan Maske Kimsin Sen’in reytingleri her hafta daha da düşüyor! Maske Kimsin Sen isimli yarışma programı cumartesi akşamları Fox TV ekranında devam ediyor. Eda Ece, Melis Sezen, Doğu Demirkol ve Alican Yücesoy’un dedektif olarak yer aldığı yarışma programının sunucusu ise Tansel Öngel..

Her hafta farklı ünlü isimleri de konuk eden yarışma programı eğlenceli bir iş olmasının yanı sıra, sosyal medyada büyük tepki alan bir yapım haline geldi. Programda kullanılan maskelere yönelik eleştiriler ve programın çocukların ve gençlerin ruh sağlığına olumsuz etkileri üzerine de eleştiriler yapılıyor.

Hatta, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun gelen şikayetler üzerine inceleme başlattığı program her hafta sosyal medyanın da gündemine geliyor. Yarışma programının bu kadar çok konuşulmasına ve ön planda görünmesine rağmen reytinglerinin çok düşük olduğunu biliyor muydunuz?

1 Ocak’ta başlayan ve yedincisi yayınlanan programın 29 Ocak Cumartesi akşamı elde ettiği reytinglerin Fox TV’yi tatmin etmesi pek de mümkün değil… Maske Kimsin Sen yarışması, yerine geldiği Elkızı dizisinden bile çok daha düşük reytingler elde ederek ilerliyor.

Son Yaz ve Elkızı dizilerine reyting nedeniyle final yaptıran Fox TV, Maske Kimsin Sen'e neden katlanıyor? 7

Elkızı dizisinin pazar günlerine alınmasının ne kadar saçma olduğu da bu reytinglerle anlaşılıyor. Programın 7. bölümünün tüm kişiler kategorisinde 18. olduğunu ve AB ile ABC1’de ise 13.’lük elde ettiğini biliyor musunuz?

Fox TV, bu reytingleri alan dizilerini izleyicilerin büyük eleştirilerine rağmen yayından kaldırıyor. Ancak Maske Kimsin Sen yarışmasına kanalın şu ana kadar verdiği yoğun desteğin bir karşılığının olmadığı da reytinglerle anlaşılıyor.

Birçok dizi hayranı Fox TV’nin sezon başında Cumartesi akşamları yayınlamaya başladığı Son Yaz dizisinin yarışmadan daha iyi reytingler almasına rağmen final yaptırılması nedeniyle kızgınlığını ifade ediyor.

El Kızı dizisi de yine Cumartesi akşamları çok daha iyi reytingler almaktayken, Fox TV tarafından önce gün değiştirdi ve 13. bölümde de final kararı verildi.

Fox TV’nin bu iki dizi çok sevilirken yayından kaldırıp da Maske Kimsin Sen’in bu kadar düşük reytinglerine rağmen yayında tutup tutmayacağı da merak konusu oldu.