Ana sayfa Dizi Arşivi Güllerin Savaşı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Güllerin Savaşı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Güllerin Savaşı, Med Yapım imzalı, yönetmenliğini Emre Kabakuşak’ın, senaristliğini Melis Civelek ve Sırma Yanık’ın yaptığı 2014 yapımı dram türünde ki Türk televizyon dizisidir.

Güllerin Savaşı dizisi 2 sezon boyunca ekranda kaldı. Dizi toplamda 68 bölüm sürdü ve büyük de ilgi gördü. Büyük ilgi gören dizinin geniş bir hayran kitlesi oluştu. Dizi, uzun süre tekrarları da yayınlanan bir yapım olarak ekranlarda zaman zaman yer aldı. Güllerin Savaşı dizisi yurt dışında da büyük ilgi gören bir yapım oldu.

Güllerin Savaşı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Kanal D
Yapımcı: Med Yapım
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 8 Temmuz 2014- 6 Şubat 2016
Mekan: İstanbul
Süresi: 105 dakika
Müzik:Cem Tuncer, Nail Yurtsever, Ercan Tanrıverdi, Bülent Ercüment Orkut
Başrol: Damla Sönmez, Canan Ergüder, Barış Kılıç.
Oyuncular: Sercan Badur, Feyza Civelek, Zeynep Köse, Yiğit Kirazcı, Atilla Şendil, Kenan Ece, Meltem Pamirtan, Berk Yaygın, Turgay Tanülkü, Ayşe Akın, Pınar Afsar, Aslı İçözü, Serap Aksoy, Arsen Gürzap, Arif Pişkin, Münire Apaydın, Uğur Kurul, Güzin Alkan.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/GullerinSavasiD
Instagram: https://www.instagram.com/gullerin_savasii_/
Facebook: https://www.facebook.com/gullerinsavasidizisi
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCQWA2cLyBzZLTMIFq68HclQ
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/gullerin-savasi/bolum

GENEL İZLENİM:

Güllerin Savaşı dizisi 2014 yılında Kanal D’nin iddialı yapımları arasında yer aldı. Ancak dizi, ilerleyen bölümlerinde hikayesi hızlıca tükenen yapımlardan biri oldu. Yayınlandığı dönemde yapılan haberlerde, dizinin bitmesine başrol oyuncuları Damla Sönmez ile Barış Kılıç arasında ki kavganın neden olduğu, Damla Sönmez’in set ekibini de davranışları ile canından bezdirdiği iddiaları yer aldı. 2 sezon yayınlanan dizi 68 bölüm devam etti. ”

Güllerin Savaşı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Gülru, İstanbul’un kenar mahallelerinden birinde doğmuş, babasının bahçıvanlık yaptığı köşkün müştemilatında büyümüştür. Göz kamaştıran köşkün bahçesinde yeşermiş büyük hayalleriyle birlikte bir ayağı hala mütevazi mahallesindedir. Köşk ve mahalle arasında mekik dokuyan Gülru’nun aslında küçük bir dünyası vardır.

Mahallenin bıçkın delikanlısı, çocukluk aşkı Mert, üzerine titreyen sevgi dolu babası Salih, her biri canından bir parça olan kız kardeşleri ve köşkün sorunlu oğlu biricik dostu Cihan, Gülru’nun küçük dünyasının kahramanlarıdır. Ancak, biri daha vardır ki; Gülru’nun dünyası adeta onun etrafında döner. Gülru, çocukluğundan beri köşkün güzel kızı Gülfem Sipahi’ye hayrandır. Ailesinin ve Mert’in hiç onaylamadığı bu hayranlık Gülfem’in yıllar sonra köşke geri dönmesiyle yeniden alevlenir.

Gülfem’e kendini sevdirmek için elinden geleni yapan Gülru’nun yolu, Gülfem’in büyük kalp kırıklığı Ömer Hekimoğlu ile kesişir. Gülru ve Ömer’in sıra dışı tanışmalarıyla genç kızın küçük dünyasında hayaller ve gerçekler altüst olmak üzeredir. Masum bir hayranlık ve büyük hayaller rayından çıkarken güllerin savaşı başlar. Ne küçük mahalle ne de gösterişli köşk için güllerin savaşından kaçış yoktur.

KARAKTERLER:
Oyuncu (Karakter)

Damla Sönmez (Gülru Çelik Sipahi ) Bahçıvan Salih’in kızıdır. Müştemilatta büyümüştür. Bir Gülfem Sipahi delisidir. Sırf bu yüzden moda okumuştur. Gülfem ve Cahide’nin babasının ölümüne sebep olduğunu bilmektedir. İntikam için Cihan’la evlenmiştir, aslında Ömer’e aşıktır, Cihan ölünce ona miras kalmıştır.

Canan Ergüder (Gülfem Sipahi) Gülfem, Ömer’i sevmektedir aynı zamanda Gülru’dan nefret etmektedir. Çok meşhur bir modacıdır. Cahide ile birlikte Gülru’nun babasının ölümüne sebep olmuştur. Ama o Enver Bey’in kızıdır bu yüzden ona göre ondan güçlüsü yoktur. 57.bölümde aslında Salih Efendi’nin kızı olduğunu ve baş düşmanı Gülru’nun ablası olduğunu öğrenmiştir.

Barış Kılıç (Ömer Hekimoğlu) Sipahi Hastanesi’nin başhekimidir. Gülru’yu sevmektedir. Ayrıca Cahide’nin oğlu, Şevket’in kardeşidir. Gülru’dan intikam almak için Gülfem ile evlenmiştir, ama sonradan boşanmıştır.

Sercan Badur (Cihan Sipahi) Çocukluğundan beri Gülru’ya aşıktır. Ablası Gülfem’in yüzünden hastadır. Son bölümde bunu öğrenmiş ve intihar etmiştir ama ölmemiştir Kurşun beyninde kalmıştır beyninde kalan kursun yüzenden 64. bölümde ölmüştür.

Feyza Civelek (Çiçek Çelik Hekimoğlu) Gülru’nun kardeşidir. Taner’le gizlice evlenmiştir.

Zeynep Köse (Yonca Çelik ) Gülru’nun küçük ablasıdır. Paragöz ve kavgacı bir tiptir. Para için Taner ve Şevket’le birlikte olmuş, fakat İsmail’le evlenmiştir.

Yiğit Kirazcı (Mert Gencer )Gülru’nun eski sevgilisidir. Gülru için başına çok kez bela almıştır.Fakat sonradan Duygu’yu sevdiğini fark etmiştir.

Atilla Şendil (Salih Çelik) Gülru’nun babasıdır. Gülfem ve Cahide’nin entrikaları yüzünden ölmüştür.

Kenan Ece (Tibet Yalçın/Aslan Kral) Diziye 2.sezonda dahil olmuştur.

Meltem Pamirtan (Mesude Çelik Yıldırım ) Gülru’nun ablası, Yener’in karısıdır. 4 kez bebeğini düşürmüştür. Akıllı bir kadındır.

Berk Yaygın (Yener Yıldırım) Mesude’nin kocasıdır. Paraya çok düşkündür. Ama bencil bir insandır.

Turgay Tanülkü (Recep Gencer )Mert’in babasıdır. Bahçıvan Salih yüzünden ölmüştür.

Ayşe Akın (Duygu) Gülru’nun çalışanıdır. Cihan’dan hamile kalmıştır ama çocuk düşmüştür. Mert’i sevmektedir

Pınar Afsar (Ayla Sipahi) Gülfem ve Cihan’ın halasıdır.

Aslı İçözü (Halide Demir )Köşkün hizmetlisidir. Kötü bir kadındır,Gülru’ya çok zararı dokunmuştur. 34.bölümde Gülfem’in gerçek annesi olduğunu itiraf etmiştir.

Serap Aksoy – Arsen Gürzap (Cahide Hekimoğlu) Ömer’in annesidir. Salih Bey’in ölümünde parmağı vardır hastalanıp ölmüştür

Arif Pişkin (Şevket Hekimoğlu) Mebrure’nin kocası, Taner’in babasıdır. Mebrure’den boşanmak istemektedir.

Münire Apaydın (Mebrure Hekimoğlu) Şevket’in eşi, Taner’in annesidir.

Uğur Kurul (Taner Hekimoğlu ) Mebrure’nin oğludur. Önceden Yonca ile beraber olmuştur. Çiçek’le evlenmiştir

Güzin Alkan (Naciye Gencer ) Mert’in analığıdır.

Güllerin Savaşı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR:

Çekimleri İstanbul’da gerçekleşen dizide, Gülfem Köşk, Hekimoğlu Köşk, Müştemilat, Gülfem Atölye, Vega, Tibet ev, Sipahi Hastanesi, Cime Spor Salonu olmak üzere 8 ana mekan kullanıldı. Dizinin Malikane sahnelerinin çekimleri, iş insanı Faruk Yalçın’ın vefatından sonra kızı Süreyya Yalçın’a kalan malikanede yapıldı.

JENERİK:

Güllerin Savaşı dizisinin müzikleri Cem Tuncer, Nail Yurtsever, Ercan Tanrıverdi ve Bülent Ercüment Orkut’a ait. Dizinin jenerik müziği de dikkat çekici.

Güllerin Savaşı Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Güllerin Savaşı dizisinden ilk fragman Kanal D’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2014 yılının Haziran ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

TÜM BÖLÜMLER:

Güllerin Savaşı dizisi, 8 Temmuz 2014 tarihinde Kanal D’de ekranlara gelmeye başladı. Ekrana iddialı giriş yapan ancak giderek kan kaybeden dizi, 2 sezon boyunca devam edtti. 6 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan 68. bölümü ile final yaptı.

Güllerin Savaşı dizisinin tüm bölümlerini youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Güllerin Savaşı dizisinin sahnelerinde yer alan etkileyici müzikler de dizinin yayınlandığı dönemde youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu müzikleri dinleyebilirsiniz;

Gülru Hüzün Teması

Mutlu Aşk Teması

KAMERA ARKASI:

İstanbul’un çeşitli semtlerinde çekilen dizinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlandı. Kamera arkası görüntülerde oyuncular arasında ki sıcak ilişkiler de gözlerden kaçmıyor.

Güllerin Savaşı 50. Bölüm Kamera Arkası

Güllerin Savaşı 51. Bölüm Kamera Arkası

UNUTULMAZ SAHNELER

Güllerin Savaşı dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz. Dizinin tüm özel sahneleri youtube kanalındaki ‘Videolar’ bölümünden izlenebilir.

Ömer ve Gülru Aşkının Başlangıcı

Gülru, Gülfem’i Tehdit Etti!

Cihan Evden Kaçtı!

Ömer, Gülru’yu Kaçırdı!

Gülfem, Ömer’den Yardım İstiyor!

Duygu ve Cihan Yakınlaştı!

Gülfem’in, Gülru Planı İşliyor!

YURT DIŞINDA GÜLLERİN SAVAŞI

Güllerin Savaşı dizisi Türkiye’de sona ermesinden 4 yıl sonra 2020 yılında Arjantin’de seyirciyle buluştu. Arjantin’in Telefe kanalı, ‘Güllerin Savaşı dizisini ‘Guerra de Rosas’ ismiyle yayınladı. Yapımını Med Yapım’ın, dağıtımını Kanal D International’ın üstlendiği dizi, Türkiye’de 68 bölüm olarak yayınlanmıştı. Dizinin, yurtdışında ise 168 bölüm halinde ekrana gelmesi planlandı.