Ana sayfa Yabancı Dizi Hackleyenler HBO’nun Ballers ve Room 104 dizilerinin birer bölümünü internete verdiler

Hackleyenler HBO’nun Ballers ve Room 104 dizilerinin birer bölümünü internete verdiler

tarafından ker_def

HBO kanalı hacklendi, sızıntılar başladı

Hackerlar HBO’nun da peşine düştüler…

Entertainment Weekly’nin özel haberine göre kablolu kanal büyük bir siber saldırının hedefi oldu ve 1.5 TB’lık veri, şirkete sızanların eline geçti.

Kanalı hackleyenler şimdiden kanalın iki dizisi Ballers ve Room 104’dan birer bölümü internete verdiler. Ayrıca sızan bir bölüm senaryonun kanalın hit dizisi Game of Thrones’un gelecek bölümüne ait olduğu düşünülüyor. Üstelik hackerlar ‘daha fazlasının yolda olduğunu’ da açıkladı.

Kanaldan yapılan resmi açıklamayla soruşturma açıldığı ve gerekli birimlerle iş birliğine girildiği belirtilerek sızıntı doğrulandı. HBO’nun CEO’su Richard Piper da pazartesi sabahı kanalın çalışanlarına bir e-mail göndererek sorunun üstesinden başarıyla geleceklerini belirtti.

HBO daha önce de medya mensuplarına gönderdiği dört bölüm Game of Thrones’un dizi başlamadan önce internete sızması sorununu yaşamıştı ve bu sorunun ardından medyaya tanıtım amaçlı Game of Thrones bölümü göndermeyi bırakmıştı. Birkaç ay önce ise bir hacker grubu Netflix’in çalıştığı bir şirketi hackleyerek Orange is the New Black’in yeni sezonunun bir kısmını internete vermişti.