Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hafsanur Sancaktutan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hafsanur Sancaktutan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hafsanur Sancaktutan, 20 Mart 2000 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu.

Adı: Hafsanur Sancaktutan
Doğum Tarihi: 20 Mart 2000
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.63 m.
Kilosu: 53 kilo
Burcu: Balık
Saç Rengi: Kahverengi
Göz Rengi: Siyah
Instagram: https://www.instagram.com/hafsanur.sancaktutan/

Hafsanur Sancaktutan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  İstanbul’da doğdu büyüdü, aslen Rizelidir. “Geleneksel, kuralları olan bir aileden geliyorum. İçinde kendimi özgür hissedebildiğim, her gün kendimle muhakeme yapabildiğim bir dünyam var. Ailem çok tatlıdır. Onların bana öğrettiği çok şey var. Bugünkü Hafsa’yı onlar var etti. Aileme saygım sonsuz.

Çocukluk yılları: Çok küçük yaşlarından itibaren tiyatroyla ilgilenmeye başladı. Yer aldığı tiyatro oyunlarıyla birçok ödül kazandı. “Ağaçların tepesinden inmeyen, cesur, asla hiçbir şeyden korkmayan bir çocukmuşum. Akranlarımla pek anlaşamazdım. Ailem en sonunda çözümü beni karateye yazdırmakta buldu. Yedi yıl profesyonel karate yaptım. Hala içimde küçük Hafsa’dan biraz bir şeyler var. Oyuncu olmayı çocukluğumdan beri çok istiyordum. Bir gün çok değer verdiğim birine, ‘İlerde Natalie Portman gibi olacağım’dedim. ‘Olamazsın’  dedi. Kırılmıştım. Bana inanmayan herkesi yanıltmaya ve oyuncu olmaya o gün karar verdim. Tiyatroya her zaman çok istekliydim. Lisede bir tiyatro grubu olduğunu duyunca hiç düşünmeden hemen dahil oldum. Her konuda yanımda olan bir hocam vardı, Emin Dinç. Sağ olsun, bana çok şey kattı. İlk oynadığımız oyun Bertolt Brecht’in ‘Kuralla Kural Dışı’ isimli oyunuydu. Daha sonra ise Sevilay Saral’ın ‘Otobüs Oyunları’. Lisede tiyatroya iki yıl devam edebildim. Sayısal bölümünü seçtim çünkü uçak mühendisi olmak istiyordum. Aynı zamanda da karate yapıyordum. Bu yüzden tiyatroya ara vermek zorunda kaldım.”

Eğitim hayatı: Orhangazi Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra oyunculuk eğitimi almaya başladı.

Hayatının dönüm noktası:  Gülperi dizisindeki Fidan rolü kariyerinin dönüm noktası oldu. “Gülperi’deki rolüm benim için bir başlangıçtı. Sektör adına birçok şeyi ilk kez orada öğrendim. Fidan karakteri bana bu mesleği gerçekten ne kadar çok istediğimi gösterdi. Sonra ‘Aşk Ağlatır’ geldi. Canlandırdığım Ada çok renkli, hırslı, güçlü bir karakterdi. Proje için çok koşturdum, uykusuz kaldım ama olacağına hep inandım. Güzel dönüşler aldıkça daha da koştum peşinden. Meşakkatli bir yoldu benim için ama ben savaşmayı severim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2018 yılında, ‘Servet’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Aşk Ağlatır’ dizisinde canlandırdığı ‘Ada Meryem varlı’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Hafsanur Sancaktutan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişilik özellikleri: Heyecanlı, kıpır kıpır ve kendine saygısı olan birisi. “Aynı zamanda çok sabırsızım. Konu ne olursa olsun hemen olsun isterim.

Sosyal: İşten arta kalan zamanlarında, doğa yürüyüşleri yapmak, atlamak, tırmanmak ona iyi geliyor. “Dans etmeyi de çok severim. Bir de mutfağa girip tatlı yapmaya bayılıyorum.

Düşünce yapısı: Başarının tesadüf olmadığına inanıyor. “Çok çalıştığım ve inandığım her şeye ulaştım. Ama hırslı mıyım sorusuna, ‘Olması gerektiği kadar, evet,’ diyorum.”

Sette nasıl birisi? “Role hazırlanırken ayna karşısına geçip kendime bunu yapabileceğimi söyleyip, gülümsüyorum sonra ‘Hak ediyorsam olsun’ diye dua ediyorum.”

Aşka bakışı: “Aşk hayatımın her yerinde. Çiçeği sularken, gökyüzüne bakarken, nefes alırken hep benimle. Aşk beni güçlendiriyor, iyi bir insan yapıyor. İyi ki bugün sevginin kıymetini ve değerini bilen bir Hafsa’yım. Hep söylerim, yine söylüyorum. Sevginin iyileştirici gücü var. Aşk benim için çok mühim. Sevginin iyileştirici gücüne inanıyorum. Kendimi güvende hissettiğim, hesaplar yapmadan derdimi anlatabildiğim ve en önemlisi yanında olmak için her şeyimi verebileceğim kişide aşkı yaşayabilirim. Evim olmalı o kişi.”

İş hayatına bakışı: Sektörde yeni ve eleştiriye son derece açık. Öğrenmeye meraklı ve hevesli. “Bu yol çok uzun ve öğreneceklerim asla bitmeyecek. Her gün kendime yatırım yapabiliyorsam ne mutlu bana! Her oyuncunun farklı bir aurasının, yeteneğinin olduğuna inanıyorum. Öncelikle çok disiplinli, sabırlı ve çalışmaktan asla yorulmayan bir yapım var. Oyunculuk benim rüyam. Ve ben bu rüyanın ömür boyu sürmesi için ne gerekiyorsa hiç düşünmeden yapmaya hazırım. Bıkmadan, usanmadan, sıkılmadan. Yani ekranlardaki diğer yaşıtlarıma göre benim en büyük farkım çalışkanlığım diyebilirim.”

Kariyer planı: Ekranların yanı sıra, tiyatro sahnesinden de kopmak istemiyor, en kısa zamanda bir oyunda yer almak istiyor. “Daha yolun başındayım. Çok çalışarak, gelecekte de en iyi oyuncular arasına girmek için varımı yoğumu ortaya koyacağım. Umarım bu hedefimi gerçekleştirebilirim. Ayrıca tiyatrodan da kopmak istemiyorum. İlk fırsatta bir tiyatro oyununda rol almak istiyorum.”

Hafsanur Sancaktutan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Gelecek Hayali: Liseden mezun olur olmaz ekranlarda yer almaya başladı, yoğun bir döneme girdi ancak muhakkak üniversite okumak istiyor.  “İnsan vücuduna, duygu değişimlerine çok ilgim var. Yaptığım meslekle de alakalı olduğunu düşündüğüm için üniversitede psikoloji okumak istiyorum. Hayatımın yoğun ve yorucu olduğu bir dönemdeyim ama mutlaka üniversiteye gitmek istiyorum. O yüzden şu an ilk hedefim bir üniversiteye yerleşmek. Aynı zamanda da Türkiye’de oyunculuk eğitimi alıp yurt dışında bunun üzerine yoğunlaşmak istiyorum.”

Hangi filmden etkilendi:  Çocukken etkisi altında kalıp tekrar izlediği film ‘Black Swan’di. “Çok televizyon izleyemiyorum. Bağımsız sanat filmlerini seviyorum, festivalleri elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Çizgi film izlemeye bayılırım mesela. Sinemada en son Ritüel filmini seyrettim. Bir de dijital platformdan izlediğim yapımlar var. Netflix içeriklerinden özellikle ‘Mindhunter’ son dönemdeki favorilerimden. ‘Peaky Blinders’ı da anmadan geçemeyeceğim, sevdiğim diziler arasında.

Modayı takip ediyor mu? Modayı takip etmeye çalışıyor. “Her kadın gibi ben de olabildiğince takip etmeye çalışıyorum. Ama sadece moda diye bir parçayı alıp giymeyi sevmiyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020/2021- Son Yaz/ Yağmur Kara

2019 – Aşk Ağlatır / Ada Meryem

2018 /2019– Gülperi / Fidan

2018 – Servet

ÖDÜLLERİ

2016 – Terakki Vakfı / Övgüye Değer Oyuncu Ödülü / Otobüs

2015 – İstek Okulları / En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü / Kuraldışı ve Kural

2015 – 14. PAM / Övgüye Değer Oyuncu Ödülü /  Kuraldışı ve Kural

2015 – Rotary Kulübü / En İyi Kadın Oyuncu Ödülü / Kuraldışı ve Kural